Bizim Hikaye 40. bölüm özet. Fikri Elibol evleniyor

Filiz ve Çiçek yaptıkları boncuk işlerinin parasını alacak iken kandırılır. Polise gittiklerinde orada Cemil vardır. Herhangi bir delil olmadığı için bir şey yapamaz. Çiçek en azından Mahmut isimli kişinin adresini bulmasını ister. Filiz bu kez de avukatına gider. Delil olmadığı için mahkeme açamayacağını ama adamın dolandırdığı kadınları bulurlarsa toplu dava açabileceğini söyler.

Tufan Barış'la konuşmak için Gebze'ye gider ama Barış ona da kaba davranıp hakaret eder. Boncuk işleme olayında üzülünce Tülay'ın sancısı tuttuğu için hastaneye götürüler. Orada Filiz Barış ile karşılaşır. Barış Filiz'e kaba davranır. Ama mahallede bekleyip gözetleyen siyah camlı arabanın Barış'a ait olduğunu anlarız. Barış Filiz ile eski günlerini düşünürken onu oğlu arar ve ağlayarak eve çağırır. Oğluna bir daha eve geç gelmeyeceğine dair söz verdirtir.

Tülay ve Çiçek gündüz kuşağındaki bir programı arayıp başına gelenleri anlatır. Kendileri gibi kadınlar varsa onları bulmalarını ister. Kadınlar arayınca avukata yönlendirirler. Avukatın bürosunda toplanan kadınlara Mahmut ile uzlaşabileceklerini parayı da bu sayede hemen alabileceklerini söyler. Filiz oradaki kadınlara parayı alırlarsa hep beraber bir atölye kurabileceklerini teklif eder. Kadınlar ilk başta kabul etmezler ama Filizler işin peşini bırakmaz.

Cemil; Çiçek'in zorlamalarıyla Mahmut'un yerini bulur. Avukat adamı sıkıştırıp parayı alır. Filiz kadınlarla tekrar konuşup atölyeyi kurmaya onları ikna eder. Kadınlardan biri dükkanı bulur bir tadilatı yaptırır ve böylece başlamaya karar verirler. Avukat da katkı için kooperatif kurmaları için işlemleri hazırlar. Filiz sinirli bir anında Selim'e sert çıkıp haddini aşan laflar eder. Tülay ve Çiçek birleşip Filiz'i avukattan özür dilemeye ikna ederler.

Zeynep saklandığı evden çıkıp Filizlerin kapısına gider. Hikmet'in kızın bebesinin babası olmadığını ama kızla evlenip Zeynep'e ve bebeğe sahip çıkmak istediğini öğreniriz. Ancak kızın tek istediği doğduğu zaman bebeği satmaktır. Hikmet buna razı olmaz.

Tülay da Tufan da sancısı tutup hastaneye gidince koç adak adamışlar. Hem de ikisi birden adak adamışlar 2 koçu birden hangi parayla keseceklerini düşünmeye başlarlarken Fikri Elibol kahveden içeri girer. Yaşam sevincini yitiren karısı Melek'i hayata döndürmek için ne yapacağını düşünürken kadına mahallede düğün yapmaya karar verir. Organizatör olarak Tufan'a para verince adak olayı için para da bulunmuş olur. Mahallede düğün Kiraz ve Filiz'in sürtüşmesi hariç iyi geçer.

Barış Gebze'deki hastaneden kovulunca hocasının yanına gidip iş aradığını söyler. Kötü bir semtteki bir klinik doktor arıyormuş. Başını belaya sokabileceği; işe başlayanların 2 aydan fazla kalamadığı bir yerde işe başlar. Genç bir çocuk önce hastası olup sonrada Barış'ı kandırıp uyuşturucu ilaçları çalar. Barış çocuğun peşine düşer ve ilaçları alır.

Rahmet; kendisine yardım etmek isteyen Derin'den Savaş Aktan'ın adresini ve karısını araştırmasını ister. Adresini Rahmet'ten alan Filiz; Savaş'ın evine gider. Ailecek mutluluklarını izlerken Çiçek'in gazına gelip Savaş'ın evinin camını indirir. Polisler onları yakalar ama Cemil'in yardımıyla serbest bırakılırlar. Rahmet Derin ile Barış'ın savcı karısına gider. Kadın Rahmet'i tanıyıp konuşur.

Rahmet yardımları için Derin'e nasıl teşekkür edeceğini düşünürken kız matematikle ilgili yardıma ihtiyacı olduğunu söyler. Rahmet kendisi yaptığını belli etmeden birisine kızın matematik ödevini yaptırmış gibi yapar. Derin ödevin yapıldığını görünce şaşırır ama kendi yapmadığı ödevi vermez. Rahmet'ten bu kişiden ders almak istediğini söyler ama çocuk kabul etmez.

Deniz gece eğlencesine gittiği ders çalışmadığı için bir sınavdan boş kağıt verir. Babasının kızacağını düşünerek bir kurtuluş planı yapar. Elindeki resimlerle şantaj yaparak Rahmet'in gece okula onunla girmesine ve sınav kağıdını değiştirmesini sağlar. Ancak ikisinin de hesaba katmadığı şey; okuldaki güvenlik kameralarının varlığıdır.

Barış çalıştığı sağlık ocağında hasta bakarken yan taraftaki dükkandan gelen tadilat sesleri yüzünden hasta bakamaz. Önce yardımcısını yollar ama sesler kesilmeyince kendisi kavgaya gider. O sırada Filiz avukatın yanındadır. Kooperatiften dükkanın sahibi arayıp tadilata birinin engel olduğunu söyler. Filiz avukatla oraya gittiğinde Barış ile karşılaşır. Barış şaşkın; Filiz öfkelidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder