Avlu Dizisi 13. bölüm özet. Müdüre Zerrin ve yöntemleri

Kudret oğlunun öldüğünü düşünüp ortalığı ayağa kaldırır. Deniz'den şüphelenmektedir. Kudret'i revire götürüp sakinleştirici vururlar. Zerrin tüm gardiyanları nöbete bırakır. Bir olay çıkacağından endişelidir. Diğer taraftan da Alp ile ilgili bilgi almaya çalışır. Kudret revirden kaçıp Deniz'i öldürmeye çalışırken Zerin kadına oğlunun ölmediği haberini verir.

Zerrin; Dudu'ya avluda ekip biçme karşılığında kendisine muhbirlik yapmasını ister ama kadın kabul etmez. Sonrasında Dudu'yu küçük kız Özge'yi ondan almakla tehdit edince kabul kadın muhbirliği kabul eder. Dudu'nun geçmişini izleriz. İki çocuğunu evde uyur halde bırakıp pazar giden kadın eve döndüğünde bakkala içki almaya giden kocası yüzünden tüten sobadan zehirlenen çocuklarıyla karşılaşır. Kocasını o üzüntüyle öldürür

Sinan hoca savcıya gider ve Azra'nın sınava girişini engellendiğinin duyurusunu verir. Sinan sonrasında ceza evine gelir ve Azra'nın telafi sınavını orada yapmak için gerekli evrakları verir. Ancak Zerrin; Sinan'ı bekleme salonuna alıp bekletir.

Çocukları için endişelenen kadınlar telefonla görüşmek ister. Hasret yakalanmamak için telefonunu bahçede çiçeklerin bulunduğu saksıya gömer ama Zerrin oradan telefonu alır. Azra'nın odasına saklar. Deniz telefonla konuşmak isteyince o sırada içeri giren gardiyanlar telefonu bulur. Deniz telefonun kendisine ait olduğunu söyler. Deniz'i hücreye atarlar.

Alp her yerde Hakan'ı arar ama adam çoktan kaçmıştır. Vecdi'ye ulaşan Kudret ondan oğlundan saklı kendisine mal ve para yollamasını ister. Naciye'nin kocası onu görmeye geldiğinde malı ona verir. Bu arada Naciye'nin kızı Özge; Alp ile görüşmekteymiş. Naciye bunu istemez. Kocasına kızının Alp'ten uzak tutmasını tembihler. Deniz de bunu duyunca Naciye'yi uyarır.

Sebze ekecekleri alanın açılışı yapılır. Başka ceza evinden erkek mahkumlar gelir. Hasret getirilen topraklar arasında bir bıçak parçası bulup Azra'ya verir. Azra'daki bıçağı Deniz görür

Nefes ismindeki mahkuma Naciye uyuşturucu verdiği için durumu iyi değildir. Azra ve Deniz kadını götürmeye çalışır. Oktay ve Özlem gelir. Kadın Oktay'ın kafasına vurunca adam gaz sıkar. Zerrin gelir. Olayı Özlem'in rapor etmesini ister. Diğer tarafta da Azra'yı hücreye atar. Sınavı da erteler. Sinan duruma gıcık olduğundan tüm isteyen mahkumlara ders vermeyi teklif eder.

Kudret; kızı için endişelenen Naciye'ye çıkışır. Kızı görüşe geldiğinde onunla konuşur. Alp; Özge'yi uyuşturucuya alıştırmıştır ve kız ondan ayrılmak istemez. Deniz Naciye'yi Alp'i görüşe getirtmesi için sıkıştırıp yardım ister ama Naciye kabul etmez.

Azra Kudret'in gücünü azaltmak için etrafındakilerden başlamak ister. Hüsoyu ayarlayıp öbür bloğa geçerler ve uyuşturucu tespihini Naciye'den alırlar. Naciye'yi döverler. Bacağını kıracaklarken Deniz araya girip kurtarır. Naciye; Deniz'in dediğini yapacağına yani Alp'i getireceğinin sözünü verir.

Zerrin herkesi toplayıp mesaiye kalınacağını ve arama yapılacağını söyler. Tabi iki tarafta bunun haberini alıp önlem alır. Sadece bıçağı o da çöpte bulurlar. Zerrin iki bloğu da avluya çıkarır ve birisi bıçağı sahiplenene kadar oturmalarına, yemek yemelerine izin vermez. Murat bunu yapmaya hakkı olmadığını söyler ama kadın bir derdi varsa resmi yollarla hesaplaşabileceklerini söyler

Avluya yağmur yağmaya başlar. Deniz bayılınca Murat onu içeri alıp revire götürür. Deniz oradan kaçar ve Zerrin'in odasına girer. Oradaki kilitli çekmeceden bıçağı alır. Ancak ofisinde telefonunu unutmuş Zerrin de o sırada kapıdan içeri girer.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder