Erkenci Kuş 13. bölüm özet. Sanem duygularını itiraf edecek mi?

Can ve sanem'i geçen bölüm sonunda kayalıklarda "Can mı Yaman? Sanem mi yaman?" kavgasında bırakmıştık. Sanem Can'a kendisini çekici bulmadığını söylemiş; Can da haliyle kıza inanmamıştı. Can en sonunda ne yapacağını bilemez ve kıza bir çeşit savaş açar. Artık kendisi bir şey yapmayacak ya da söylemeyecektir. Kızın hislerini anlamasını ve gelip aşkını itiraf etmesini bekleyecektir.

Sanem ne yapacağını bilemez. İç sesi hazır Can senden uzak duruyorken sen de ondan uzak dur derken kalbi sevdiği adamdan uzak durmasını engellemektedir. Araba firmasının reklam senaryosunu sosyal medyada yapılacak bir yarışma ile kararlaştırmak isterler. Deren ve ekibi Can'ın evinde gelen senaryoları okur. Elemeler sonucu "Erkenci kuş" rumuzlu Sanem kazanır. Sanem önce bunu saklamaya çalışır ama saklama işini eline yüzüne bulaştırdığı için Can anlar. Sanem bu işte olmak istemediğini söyler. Can ile restleşirler. Sanem işten ayrılma kararı alır ama yine geri gelir

Osman'ın reklam filmini mahallede seyredenler çocuktan imzalı resim ister. Şirkete ödemesini almak için gelen Osman hislerinin karşılıksız olduğu Leyla'dan uzak durur. Osman duygularını belli etmediği için Leyla'yı kaybettiğini düşünür ve bunu Ayhan'a söyler. Ayhan da Ceycey'e karşı olan hislerini söylemeye karar verir. Ceycey ise Sanem'in "Can bey albatrosmuş" sırrı ile panik atak geçirmektedir. Hatta Ceycey'i hastaneye bile yatırıp sakinleştirici verirler. Ayhan Ceycey'e ondan hoşlandığını söyleyemez.

Muzaffer mahallelinin Osman'a olan ilgisini kıskanır. Kendi imzalı resmini bastırıp mahalleliye zorla dağıtır. Polisler Muzaffer'in evinin kapısına gelir ama o adamları atlatır. Ancak bastırdığı ve mahallede dağıttığı reimler yüzünden yakalanır. Muzaffer'in asker kaçağı olduğu ortaya çıkar ve askere alınır.

Matbaacı arkadaşı Can'a gidip avukat Metin'i kovmasıyla ilgili konuşur. Ancak Can geri adım atmamakta kararlıdır. Aylin Metin'den kurtulduktan sonra Sanem'i göndermek için harekete geçer.

Aylin araba firmasını Fikri Harika'ya paslamış ama kendisini arkadaşı hem cinsine acındırır. Aynı zamanda da Aylin Can ve Emre'ye kendisini acındırır. Toplantıda müşteri tarafındaki kadın Aylin ile de çalışmak istediğini ima edince Can da 3 aylık geçiş süresince kendilerine danışmanlık yapmasını rica eder. Arada gidip gelmek ve işlerin aksamaması için Aylin'e ofiste oda verirler. Aylin özellikle kendisine asistan olarak Sanem'i ister.

İki kardeş bir sabah beraberce dertleşirler. Patronları olan Emre ve Can'a aşık olduklarını itiraf ederler. Sanem Can'ı düşünerek parfümler yapmakta odasında saklamaktaymış. Can ile beraber reklam mekanı için mahalle seçmeye giderler. Sanem Can ile daha çok vakit geçirmek için gittikleri yerleri beğenmeyince Can; kızın mahallesinde çekmeye karar verir. Menkibe'den set ekibine yemek yapıp bahçesini açmasını ister. Menkibe sevinçle kabul eder.

Can reklam için genç kız odasına ihtiyaç duyunca emri vaki ile Sanem'in odasına girer. Üzerlerinde C. yazan parfümleri görür ama Sanem yine inkar edince adam bıkar ve kırgın bir şekilde evi terk eder. Sanem Can'ın söylediklerine ve onu sevmediğini sanmasına üzülür. Akşam Can'a gider. Bahçede adamın gelmesini bekler. Daha önce Can'ın rüyasında gördüğü gibi bir konuşma başlar. Sanem Can'a onunla olamayacağını çünkü onu sevdiğini söyler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder