Bizim Hikaye 38. bölüm özet. Filiz kendisine söylenen yalanları öğreniyor

Filiz kendisine atılan iftira ile tutuklu yargılanmak üzere hapishaneye götürülür. Kaldığı koğuşta Çiçek isminde bir kadınla arkadaş olur. İlk hapishaneye girdiği gece Barış savcının telefonundan hapishane müdürünü arayarak Filiz ile konuşur. Soyadı tutmadığı için ziyarete de telefon izninde de görüşemeyeceklerdir. Barış kıza cezaevi aracına bindirilirken gördüğü ve karısı olduğunu söyleyen avukat kadınla çok eskiden evlendiğini bir kaç ay evli kaldığını boşandıklarını ve bir daha görüşmediklerini söyler. Yeminler eder ve kızı sevgisinin büyüklüğünü hatırlatır.

Filiz'i ziyarete soyadı tutan kardeşleri sürekli gelir. Hikmet'in 18 yaşına girişini görüş günü kutlarlar. Rahmet de özel bir üniversitede burslu okumaktadır. Tülay ikizlere hamile; karnı burnunda dolaşmakta, kocasına hayatı dar etmektedir. 5 Ay içeride kalan Filiz'e baba annelerinden, Tülay'dan, Barış'tan mektup ve selam getirirler.  Filiz'in verdiği mektupları onlara verdiklerini söylerler. Barış'ın babasının Filiz'e komplo kurduğunu ortaya çıkaran deliller savcılığa sunulmuştur. Filiz serbest kalır. Mutlu bir şekilde eve döner.

Eve döndüğünde ilk öğrendiği baba annesinin zaten hasta olduğu ve öldüğüdür. İkinci öğrendiği küçük kardeşlerini babaları almıştır. Sezon sonunda evlenme teklif ettiği Melek ile evlenen Fikri; kanser olan kadınla evlenmiş; zengin hayatı yaşamaktadır. Kadının çocuk isteğini kendi çocuklarını eve getirerek gideren Fikri gününü gün etmektedir. Ancak kadın öldüğünde tekrar eski hayatlarına döneceklerdir. Bunu öğrenen Filiz; bu gerçekleştiğinde özel şöför, kolej, havuzlu villa, hizmetçi, herkese özel oda lüksüne kavuşan kardeşleriyle  ne yapacağını düşünüp üzülür. Kardeşleri ise ablalarının da yanlarına taşınmasını isterler.

Filiz'in son öğrendiği ise Barış'ın o içeri girer girmez ortadan kaybolduğu; tüm aramalarına rağmen bulamadıklarıdır. Ders gördüğü hastaneye, annesinin evine giden Filiz de Barış'ı bulamaz. Avukatına gidip kayıp başvurusu yapmasını ister. Okulunun bittiğini, Amerika'ya 1 aylığına gidip geldiğini öğrenir. O sırada cezaevinden arkadaşı Çiçek de içerden çıkıp Filizlerin evine gelir. Tülay ilk başta Çiçek'i kıskansa da sonra kadının dobralığından hoşlanır.

Hikmet her zamanki gibi bir işler karıştırmaktadır. Bir kızla telefonlaşır. Barış'ın yan taraftaki evini kız için hazırlar. Kızı otogardan alıp oraya getirip saklar. Kız bir hafta sonra 18ine girince evleneceklerdir. Kız üzerine üstlük hamile imiş. Kız sıkılıp evin camından bakınca Cemil'in radarına yakalanır. Barış'ın geldiğini zanneden Cemil içeriye girip kızı yakalar.

Rahmet herkese özel üniversitede burslu okuduğu yalanını söylemektedir ama gerçek bambaşkadır. Rahmet orada hademelik yapmaktadır. Oradaki zengin ve şımarık bir kız grubunun dikkatini çeker. Kızlar onunla konuşmak için hamle yapar ama o konuşmaz. Deniz ismindeki grubun lideri aşırılıklar yapıp Rahmet'i kızdırır. Rahmet en sonunda kızı çöp konteynerina atar. Kızın kız kardeşi onlar gibi olmayan bir kızdır ama onun kalbini de ön yargısı ile Rahmet kırar. 

Fikret ve Kiraz; ablalarına bu evi sevdirmek için sürpriz parti yapar. Herkesi çağırır. Ama elbette Filiz istemez. Partideyken Filiz'i avukatı arayıp Barış'ın izini bulduğunu söyler. Beraberce Barış'ın çalıştığını öğrendikleri Gebze de bir hastaneye giderler. Barış kendisine seslenenFiliz'i görünce donup kalır. Bir erkek çocuğu "Baba" diye seslenerek ona koşar. Sezon sonunda karısı olduğunu söyleyen kadın da anne olarak yanlarına gelir. Bu aile tablosunu gören Filiz kalakalır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder