Bir Zamanlar Çukurova 3. bölümde Züleyha, Demir Bey ile evlenmek zorunda kalıyor


ATV'nin, hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizisi Bir Zamanlar Çukurova üçüncü bölümü çok sürükleyiciydi. Geçen bölümün sonunda Hünkar Hanım, Yılmaz'ı ihbar etmişti, jandarma çiftliğin kapısına dayanmıştı. Yeni bölüm oradan başladı. Yılmaz kaçmaya çalıştı ama jandatma yakalayıp tutukladı. Züleyha perişan oldu.
Gaffur ise sevinçten dört köşe oldu. Hünkar Hanım Züleyha'ya iyi davranıyor,onun çıplak ayak yaralanan ayaklarını bile temizledi mikrop kapmasın diye. Gaffur'un karısı da merak edip duruyor, neden sokağa atmıyor Züleyha'yı diye....

Züleyha evde ağlayıp durdu, Yılmaz cezaevine sevkedildi. Parası olmayana yatak bile yok, kuru yerde kaldı Yılmaz da.
Hünkar Hanım avukatını çağırdı, o ilgileniyormuş Yılmaz'ın davasıyla. İdamla yargılanması isteniyor dedi avukat. Züleyha "nefsi müdafa var ama" dedi. Müebbet, en iyi ihtimalle otuz yıla çevirmeye çalışırım dedi avukat. Züleyha yıkıldı. Çiftliktekiler daha fazla laf etmesin diye, kızı ırgatların yanına yolladı Hünkar Hanım.

Demir, Avrupa seyahatinden döndü, durumu öğrenir öğrenmez hemen koştu Züleyha'yı alıp çiftliğe eve geri getirdi. Sonr aİstanbul'a yılmaz'ı görmeye gitti, ona yeni avukat tuttu.Orada Yılmaz ona, "Demir bey, dedi. Ondan sonra anlattı mı, anlatmadı mı Züleyha ile gerçek ilişkilerini? Onu tam anlayamadık. Ama yüzü çok değişti Demir Bey'in. Çiftliğe döndü, Züleyha'ya abisiyle ilgili bilgiler verdi, merak etme dedi. Ertesi gün de annesine Züleyha ile evlenmek istediğini söyledi.

Sonra da Züleyha'yı akşam yemeğe götürüp onunla evlenmek istediğini söyledi. Züleyha itiraz edemedi, ne söyleyeceğini bilemedi. Ertesi gün Hünkar Hanım'ın karşısına çıktı, "karnımda Yılmaz'ın çocuğu varken nasıl evlenirim Demir bey'le? Ne olur bırakın gideyim, dedi."
Hünkar Hanım da verdiği cevapla; "Ne zamandır kurduğu planını özetlemiş oldu. Yılmaz'ı idamdan benim oğlum Demir kurtaracak, bunu seni sevdiği için yapacak. Ya Demir'le evlenirsin ve karnındaki çocuğu kendinin sanır ya da gerçeği söylersin, elini Yılmaz'ın üzerinden çeker, idam edilir sevdiğin. Karar senin" dedi.
Züleyha çaresiz kabul etti. Hünkar Hanım, şehir kulübüne getirdi kızı. orada cemiyete tanıttı başka bir kimlikle, ailesi soyluymuş da çökmüşler falan gibi.

Düğün günü geldi çattı. Züleyha gelinlikle Demir Bey de damat. Eğlenceler başlamışken Zeliha kendini nehire atmak üzere köprüdeyken bitti bölüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder