Sen Anlat Karadeniz 23. bölüm özet. Mustafa Kaleli'nin zor seçimi

Asiye evde tek iken iki adam gelip yol sorma bahanesiyle kadına yaklaşır. Tam elinde eterle yaklaşacak iken Tahir, Nefes ve Yiğit eve yaklaşır. Adamlar hemen sıvışır ama Tahir biraz şüphelenir.

Nefes Vedat'ın öldüğünü düşünmemektedir. Nefes ve Tahir; Yiğit'in sünneti için gerekli hazırlıkları yapar. Sünnet düğünü çok güzel geçer. Yiğit biraz ağlar. Mustafa Yiğit'e çakı hediye eder. Tahir ve Mustafa beraber bıçaklı bir horon oynar.

Akşam Vedat'ın adamı Mustafa'yı arayıp gemilerinin yandığını söyler. Kaleli erkekleri hemen arabalara doluşup limana gider. Bekçi içeride sızmış uyumakta gemide herhangi bir yangın yoktur. Diğer tarafta Vedat adamlarını Kalelilerin konağına yollar. Gelinleri rehin alırken Saniye hanım tüfekle direnir. Ancak içinde mermi olmadığı için gelinlerini kurtaramaz. Adamlar Asiye'yi kaçırır

Nefes hemen Tahir'i arar. Kaleliler konağa geri döndüklerinde adamların kendilerini aramasını bekler. Vedat Mustafa'yı aradığında herkes şoke olur. Vedat Mustafa'dan karısı ve doğmamış oğlunun hayatına karşılık Murat'ın polise verdiği videonun sahte olduğunu itiraf etmesini ister. Saniye hanım bütün bunlardan Nefes'i sorumlu tutup gelinine bağırır. Mustafa da annesinin haklı olduğunu söyleyince Nefes gitmeye kalkar. Tahir onu bırakmaz.

Vedat polise haber vermemesini istedikleri için haber vermezler. Tahir ve Mustafa Asiye'yi bulmak için bir eve girer. Kamera ile Vedat onları izlerken Nefes içeri girer. Vedat Mustafa'yı arar. KArısının ve doğmamış oğlunun canına karşılık Tahir'i vurmasını ister. Görüntülü arayıp Nefes'in de orada olduğunu gösterir. Tahir buna kızar ve abisine "Canım sana feda" der. Zorla kendisini vurdurtur. Tahir göğsünü tutup düşer. Nefes çığlık atar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder