Bir Zamanlar Çukurova 1. bölüm özet, konu ve karakterler


ATV'nin iddialı dizisi Bir Zamanlar Çukurova, 13 Eylül Perşembe akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Başrollerini Vahide Perçin, Murat Ünalmış, Uğur Güneş, Hilal Altınbilek'in paylaştığı dizinin ilk bölümünde birbirlerini seven ve evlenmeye karar veren Yılmaz ve Züleyha'nın başlarına hiç beklemedikleri bir olay geldi ve hayatlarının akşı bambaşka bir yöne doğru değişti.

Birbirlerini çok seven iki gençten Yılmaz otomobil tamircisi, Züleyha ise terzi çırağı olarak çalışıyor. Evlenmeye karar verdiler, tam isteme olayı öncesi, Züleyha'nın kumarbaz üvey abisi, borcu karşılığı kızı, tefeciye götürdü. Kızcağızın başına orada kötü şey gelecekken yengesinin haber verdiği Yılmaz geldi ve onu kurtardı; o sırada da adamı bıçaklayıp öldürdü.

İki sevgili mecburen kaçtılar, daha doğrusu Yılmaz kaçıyordu, Züleyha onu bırakmayacağını söyleyip sevdiğine katıldı. Adana'ya gittiler, Yılmaz'ın asker arkadaşının yanına, bir çiftlikte kahya olarak çalışıyor ailesiyle birlikte. Bir şekilde Züleyha ile Yılmaz da orada çalışmaya başladılar. ama asker arkadaşı ve karısı çok fesat insanlar, kıskandılar. Onların ayaklarını kaydırmaya çalıştılar.İşin kötüsü, Züleyha da ikisinin abi kardeş olduklarını söylemek zorunda kaldı, bu daha da kötü oldu.

Vahide Gördüm'ün canlandırdığı, çiftlik sahibi Hünkar Yaman, güçlü, adaletli bir hanımağa ve oğluna çok düşkün bir anne. Murat Ünalmış'ın canlandırdığı oğlu Demir Yaman da yurt dışında yaşamış, kültürlü, yakışıklı bir adam. Boşanmış, çocuğu yok. Hünkar Hanım, eski gelininin hamile olduğunu duyunca, oğlunun kısır olduğunu öğrendi ve çok üzüldü. Demir Bey, İlk görüşte Züleyha'dan etkilendi.

Gece Hünkar Hanım'ın annesi ortadan kaybolunca herkes panik içinde aramaya koyuldu. O sırada Yılmaz ile Züleyha da tenha bir köşede aşklarını yaşıyorlardı. Annesini aramak için dolaşan Hünkar Hanım, bir baktı ve çok şaşırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder