Gülperi Dizisi 3. bölüm özet. Ejder ve Hasan'ın korkunç planı

Show TV'nin ilgiyle izlenen yeni dizisi Gülperi 3. bölümündeYakup Ağa'nın teklifini önce reddetti, sonra mecburen kabul etti. Bu arada Bedriye tecavüzden sonra büyük bir travma yaşadı. Ama kararını da verdi, ne olursa olsun Ali'yle evlenmeyecek. Bunun için tecavüzü kimseye söylemez; Yakup ağanın emanetine hıyanet ettiği anlaşılmaması için Ali de olanları anlatmaz.

Anlaşmayı yerine getirmek için Yakup ağa, oğlu Ejder ve Gülperi'yle hemen Bedriye'yi almaya gider. Gülperi kızının ağladığını anlar ama Bedriye annesine yine kötü davranıp yine dedesine sarıldı. Kendisini Ali'den bir tek dedesinin koruyabileceğini düşünmektedir. Yakup Ağa anlaşmadan bahsetmeden Ali'ye düğünü ertelediklerini söyledi.

Hasan annesinin tüm skandal dedikoduların ardından amcası Ejder ile evlenip tekrar konağa dönecek olmasına karşı çıktı. Amcasına tepki gösterdi, babaannesine, halasına yalvardı ama kimse bir şey yapamadı. Gücü bir annesine yetiyor, kadıncağıza hakaret edip durdu.

Kadir geldi, Gülperi'nin Ejder'le nikahlanacağını duyunca, bunu engellemek için hemen bir şeyler yapmaya karar verdi. Savcı arkadaşıyla gidip nikahın zorla olduğunu söyleyip engel olması için yardım istedi. Savcı yardım etmedi ama ondan Gülperi'nin eşi ilgili dosyayı istedi.

Konağa nikah memuru ve Ali'nin ailesi şahit olarak geldi. Ali nikah sırasında Bedriye'ye dokununca kız fırlayıp gitti. Peşinden giden annesini istemedi. Kadir de zorlukla nikaha yetişip dışarı çağırttığı Yakup ağa ile konuştu. Yakup ağayı büyük oğlunun herkesten sakladığı ölümünü açıklamakla tehdit etti. Yakup ağa nikahın durmasına ve çocukların anneleriyle gitmelerine razı olur

Yakup ağa nikahı durdurmasına sebep olarak Gülperi'nin İstanbul da bir sürü kırığı olduğunu söyler. Ejder de Hasan da kadına karşı kinlenir ve bir plan yaparlar. Gülperiyi tekrar hapise gönderip ondan kurtulacaklardır. Ejder birinden bir paket alır. Babasını kendisinin de İstanbul'a gelmesi için ikna eder. Sonra da paketi oraya götürebilmek için uçağa binmelerini engeller.

Kadir'in karısı Şeyma; kocasının tekrar Taşkınhan'a gitmesinden şüphelenir. Müvekkili soruşturunca eski bir arkadaşı olduğunu öğrenince önce boş boğaz kaynına sormaya yeltenir ama adamın işi olduğu için soramaz. Başka bir tanıdıklarının ağzını arar. En son çare kaynanasına gidip 3 ay sonraki Kadir'in doğum gününe hazırlık yapacağını söyleyip albümlere bakar. Gülperi'yi resimde fark edip sorduğunda kayın validesi uyanıp konuyu ve albümü kapatır. Ama gelini şüphelenmiştir artık

Gülperi çocuklarını alıp İstanbul da evine döndüğünde apartmanın lağımı tıkanıp patladığını görür. Çocuklar evi toplamasına da apartmanı temizlemesine de yardım etmezler. Hasan parka çıktığında Kadir'in kızı olduğunu bilmeden Artemis ile tanışıp kızı eve bırakır. Gülperi Hasan'ı bulmak için parka gittiğinde Artemis'in yanında kadına kapıcılarıymış gibi davranır. Gülperi gece yarısı apartmanı temizledikten sonra sofrayı toplar, bulaşığı yıkar ve en son işlediği elbiseyi bitirir.

Taşkınhan'dan yola çıkan Ali ise sürekli Bedriye'ye mesaj atıp arar. Gelip kendisini alacağını ve karısı olacağını söyler. Kız panikle karışık büyük bir üzüntü yaşar. Evde kimse yoktur. Onun bu kadar ağlaması Can'ı korkutur. Bedriye kendisini odaya kapatınca çocuk daha da sıkılıp korkar. Bölüm biterken Ali de Bedriye'yi arayıp İstanbul'a varmak üzere olduğunu söyler

Kadir Taşkınhan'dan dönmeden önce Gülperi'nin yattığı hastaneden darp raporu çıkartır. Yakup beyi kaymakamın makamına çağırtır ama Gülperi'yi telefonla arayıp hopörlere aldığında kadın bunlarla uğraşacak vaktinin olmadığını söyleyip telefonu kapatır.Kadir'in bürosuna gidip ödeme yapmak ister. Kadir'in boş boğaz kardeşi Barkın kadını görünce tanır. Aşk meşk, küllenen aşk lafları edince ödeme yapacağı parayı masaya atıp gider.

Kadir; Gülperi'yle konuşup parayı vermek ister; kadın almaz. Gülperi'ye Yakup ağayı şikayet etmeyeceğini söylemesini korktu olarak algıladığını söyler ama kadın şikayet edeceğini söylediğinde sevinir. Şeyma avukatlık bürosuna gelip Barkın'ı Gülperi ile ilgili sıkıştırınca boşboğaz kardeşi Gülperi'nin Kadir'in değil kendisinin yaz aşkı olduğunu söyler. Kadir'e bu yalanını anlattığında adam Barkın'a çok kızar.

Yakup ağa İstanbul da Kadir'in en büyük rakibi olan avukat ile görüşür. Kadir'i alt etmek için legal illegal nasıl bir yol olursa olsun kullanmak üzere anlaşırlar. Velayeti almak için ne gerekiyorsa yapacaklardır. Diğer taraftan Hasan da Ejder amcasından uyuşturucu paketini alıp banyoda duşakabinin altına saklar. Sonra da polisi arayıp Gülperi'nin uyuşturucu sattığını ihbar eder. Gülperi mutfaktan bu konuşmayı duyup şaşkın üzgün kalakalır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder