Avlu Dizisi 12. bölüm özet. Kudret ve Azra yine karşı karşıya

Zaman atlaması ile 2 ay sonrasını gösterirler. Deniz; Kudret'i bıçakladıktan sonra kaçmış; polis tarafından aranmaktadır. Bir eve girer ve bir erkeğe silahını doğrultup ateşler. Sonrasında bu görüntünün Deniz'in gördüğü bir hayal olduğunu anlarız. Deniz'e ağır depresyon ilaçları verildiğinden halusilasyon görmekteymiş.

Azra; Hacer'i ve Naciye'yi yakalar. Rüzgar'a yaptıkları yüzünden onlara kök söktürmektedir. Kudret gittikten sonra tek kalmıştır. Yeni ceza evi müdürü Zerrin Şahin göreve başlar. İlk işi Azra ile görüşüp ondan muhbiri olmasını ve kendisine yardımcı olmasını ister. Eğer olmazsa başkasını yaratacağını; onu lider yapacağını söyler.

Azra sınava gitmek için ceza evinden çıkınca Zerrin onu geri çağırır. Azra buna karşılık iki mahkumun kavga ederken çekilmiş görüntülerini internete koyar. Ama Zerrin röportaj için gelen gazeteciyi haberi yapmamaya ikna edince Azra'nın hamlesi boşa çıkar.

Azra'yı durdurmak için Deniz'e verilen sakinleştiricileri kesilmesi ve tekrar koğuşuna alınmasını emreder. Deniz ilaçlarını vermeleri için yalvarır. Hücreden çıktığında Azra'ya gidip ilaç bulmasını ister ama Azra kabul etmeyince "Ben kendim hallederim" der

Kudret hastanede yoğun bakımda ve tedavilere cevap vermemektedir. Beyin ölümünün gerçekleştiğini düşünüp Alp'ten fişini çekmek için onay alırlar. Alp kağıtları imzalayıp annesine veda eder. Solunum makinelerini kapatırlar; ölmesi için bırakırlar ama Kudret kendisine gelir. Hastane hemen Alp'e ve Zerrin'e haber verir.

Alp annesini görmeye gelmez. Kudret'e yerinin değiştiğini söylerler ama yine aynı yere tekrar getirirler. Hüseyin'in ölmediğini görünce kadın epey şaşırır. Zerrin; Kudret'le konuşup "Seni buraya ben aldırdım. Seni onlara karşı korurum ama bana çalışacaksın. Azra ve Deniz'e bulaşmayacaksın" der. Kudret kabul eder. Kudret'in artık parası da gücü de yoktur. Sıraya girip oğluyla konuşup ziyarete gelmesi için yalvarır.

Ayfer ismindeki bir mahkumun Zerrin'i başka ceza evinden tanıdığı için Azra ve ekibi sorgular. Ayfer Azra'ya da onu dövülmüş bulan Zerrin'e de konuşmaz. Zerrin de kızı hücreye kapatır. Azra kadının peşine düşer ama Ayfer'i müdür başka hapishaneye gönderir.

Azra'nın hocası Sinan gelir ve Zerrin'e kızın neden sınava gelmediğini sorar. Restleşirler.
Alp mahkemeye çıkar ama yeterli delil olmadığından beraat eder. Bunu duyan Deniz çok öfkelenir. Deniz kendisini hasta edip revire götürüp oradan ilaç çalar ama Azra durumu fark edip içmesini engeller.

Müdüre Zerrin; Kudret'e yeniden çamaşırhaneyi yönetme yetkisi verir. Hacer ve Naciye'yi de yanına almasına izin verir. Azra kavga çıkarmasını beklediğini fark edip kavga bile çıkarmaz. Deniz ve Kudret restleşirler. Kudret'i oğlunu öldürmekle tehdit eder.

Hakan; Deniz ile hapishanede görüşür. Adam; boşanmak istemektedir Deniz adamı gaza getirip Alp'in üzerine yollamak ister ama adam yapamayacağını söyler. Deniz psikiyatrist ile konuşurken kocasını nasıl gaza getireceğini hatırlar. Kocasını arayıp korkaksın, yetersizsin gibi laflar söyler. Hakan delirir. İçinde Alp varken bir depoyu benzin döküp yakar.

Ceza evinde yemek sırasında Kudret haberlerde oğluna ait bir depoda yangın çıktığını öğrenir. İçerde kimliği belirsiz yanmış bir ceset vardır ve polisler Alp'e ait olduğunu düşünmektedir. Kudret şoke olur. Etrafına bakarken kendisine gülümseyen Deniz'i görür ve bu işte onun parmağı olduğunu anlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder