Gülperi Dizisi 2. bölüm özet, Gülperi'nin zor seçimi


Show TV'nin yeni dizisi Gülperi'nin ikinci bölümü de çok duygusaldı. Bedriye annesini dinlemeyip amca oğlu Ali'yle gidince Gülperi çıldırdı. Kadir de yardım etti, hep birlikte Antep'e gittiler. Gülperi konağın kapısına dayandı kızını istedi. Bedriye orada değildi, Alilerin evindeydi. Karakolda şahit olarak ifade verirken annesinin söylediklerini yalanladı Hasan, kız kardeşinin kaçırılmadığını, kendisinin gittiğini söyledi.

Kadir'in evde sorunları artarak devam ediyor. Karısı telefonda konuşup bir arkadaşına dert yanarken kızı Artemis duydu; anne babasının boşanacağını düşünüp öfkeyle evden ayrıldı gitti. Kızını arayıp bulamayan kadın Kadir'i aradı. Adam kızını bulmak için mecburen İstanbul'a döndü.

Evde hala Bedriye'nin Ali ile evlenmesini istemiyordu, onu da ikna ettiler. Ali sinirli, belalı bir kişilik, eski nişanlısını da döve döve sakat bırakmış. Gülperi kaymakama başvurdu ama elinde kanıtı yoktu. Kanıt bulmak için Ali'nin döverek kolunu sakat ettiği eski nişanlısının evine gitti, kızla konuştu. Ama kızın annesi gidip ifade vermesine izin vermedi. Aile Gülperi'yi evden kovdu, çünkü çok çekmişler zamanında Ali'den ve ailesinden. Ama kız Gülperi'yi buldu ve birlikte savcılığa gittiler. Bunu öğrenen kayın pederi, Gülperi'yi sokak ortasında feci şekilde dövdü. İç kanama geçiren Gülperi hastanede yattı. Durumu öğrenen Kadir, hemen Taşkınhan'a dönmek için uçağa bindi.

Gülperi bulamasın diye Bedriye'yi başka bir yere yazlık eve göndermişlerdi..Yanlarında Ali'in kız kardeşi de vardı. Bu şekilde Bedriye'nin başına bir şey gelmesin diye önlem alıyorlardı. Ama Ali; yalanla kız kardeşini oradan uzaklaştırdı ve Bedriye'ye zorla istemediği şeyi yaptı.

Bu arada Ejder, babasına Gülperi ile evlenmek istediğini söyledi. Yakup bey, Gülperi'yi konuşmaya çağırdı. Zaten niyeti Bedriye'yi Ali ile evlendirmek değilmiş, Gülperi'yi akıllandırmak için yapmış tüm bunları. Gülperi'ye bir teklifte bulundu, "Ejder'le evlen, hep birlikte burada evlatlarınla yaşa, Bedriye'yi de getirelim. Ya sen gelin olursun ya Bedriye" dedi. Gülperi şaşkınlık içinde kalakaldı. Çok çaresiz bırakmıştı adam Gülperi'yi. Çocukları için her şeyi yapmaya hazır kadın, ne yapacaktı acaba?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder