Yumurta hakkında şimdiye kadar duymadığınız işe yarar bilgiler:
-Yumurta kabuğunun yüzeyinde 17.000 adet küçük delik bulunur.
-Buzdolabında 1 hafta bekletilmiş yumurta oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.
-Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbondioksit nedeiniyle ağırlığı azalır.
-Yumurta yüzde 10 tuzlu suya atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken bayat yumurta yüzeyde kalır.
-Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir yumurtayı bir çok besini hazırlamada yardımcı olarak kullanabiliriz.
-Ymurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde örneğin makarnaya kırılırsa yada böreklerde kullanılırsa protein kalitesini artırmış oluruz.
-Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılır. Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve biribirine karışmaz. Yumurta sarısı tam rengindedir.
-Yumurta kabuğunun yüzeyinde 17.000 adet küçük delik bulunur.
-Buzdolabında 1 hafta bekletilmiş yumurta oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.
-Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbondioksit nedeiniyle ağırlığı azalır.
-Yumurta yüzde 10 tuzlu suya atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken bayat yumurta yüzeyde kalır.
-Yumurta mutfağın çimento harcı gibidir yumurtayı bir çok besini hazırlamada yardımcı olarak kullanabiliriz.
-Ymurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde örneğin makarnaya kırılırsa yada böreklerde kullanılırsa protein kalitesini artırmış oluruz.
-Yumurtanın tazeliği en iyi kırıldığında anlaşılır. Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve biribirine karışmaz. Yumurta sarısı tam rengindedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder