Meryem 3. bölüm özet. Savaş'ın kaçırdığı Meryem bulunabilecek mi

Geçen bölüm Oktay'ın annesi oğlundan ve herkesten habersiz fırındaki malzemeleri alıp hurdacılara satmıştı. Banka da içeride satacak bir şey bulamadığı için evi satışa çıkarmış. Evi de Savaş almış. Kendi malım diye kızın altı fırın üstü ev olan yerini benzin döküp yakmaya başlar. Meryem ona engel olmaya çalışır. Birden aklına hapisteyken kendisi yerine ölen mahkum kadının kuşu "Limon"un orada olduğu gelir. Meryem kuşu kurtarmak için eve girip kuşu salıverir. Ancak sonrasında kendisi düşüp bayılır. Savaş duramaz ve içeri girer. Meryem'i kurtarır. Fakat kendisi de yaralanır. Güçlü'nün de yardımıyla dışarı çıkarlar.

Meryem'i hastaneye yatırırlar. Kız kendisini kurtaranın Oktay olduğunu zanneder. Oktay da bozuntuya vermez. Oktay Savaş hakkında tutuklama kararı aldırtır. Ama Meryem Savaş'tan şikayetçi olmaz. Oktay da kamu davası açar. Meryem hastane masraflarını ödeyemez ve kolyesini satmak zorunda kalır. Burcu komiser kızın annesinden kalan kolyesini satmasına kıyamaz ve satmış gibi yapıp kıza kolyenin parasını verir. Meryem'i babasının kaldığı bakım evine götürür.

Savaş yaralıdır ama daha çok kafası karışmıştır. Küçücük bir kuşu kurtarmak için alevlerin arasına giren kızın Sevinç'i nasıl olup da can çekişirken bıraktığını anlayamamaktadır. Güçlü'ye Meryem'i takip ettirir. Kızın babasının odasında Turan beyi görüp Savaş'a söyleyince O da babasına kızın çıkmasına sen göz yumdun diye kafa tutar.

Oktay Yurdal bey ile pazarlığa oturur. Para karşılığında Savaş'ın ve davanın peşini bırakacaktır. Tam o sırada Oktay'a Savaş'ın Meryem'i hastaneden kaçırdığı haberi gelir. Evet Savaş kızla konuşmak için gizlice bakım evine girmiş; tam odaya girecekken Meryem'in kendinde olmayan babasına yarım yamalak yaptığı itirafı duyar. Kızı itiraf ettirmeye çalışır ama Meryem konuşmayınca kızı sürükleyerek bakım evinden kaçırır. Güçlü de ona yardım eder.

Araba ile bir kaçma kovalamaca sahneleri olur. Oktay da Yurdal bey de Savaş'ı bulamaya çalışırlar. Ancak üstlerine kayıtlı hiç bir yerde yoktur. Savaş ise kızı Sevinç ile beraber yaşamaları için yaptığı eve götürü. Meryem ilk başta kaçmaya çalışsa da yarası yüzünden ateşi çıkan ve acı çeken Savaş'ı bırakıp gidemez. Onun başında bekleyip ateşini düşürmeye çalışır

Öte yandan Oktay; Güçlü'yü konuşturmak için gayri resmi sorgulayıp döver. Burcu zorlukla araya girer. Güçlü evi kendisinin yaktığını söyleyip suçu üzerine alır. Oktay; Derin'e gider. Ondaki resimlerden Savaş'ın o eve gidebileceğini düşünüp yola çıkarlar. Bu arada Meryem; Savaş'ın yarasından kendisini kurtaranın Savaş olduğunu anlar. Tam o sırada Oktay önde Derin arkada kapı açılır. Meryem Oktay'a "Beni yangından kurtaran Savaşmış. Neden ben kurtardım dedin?" der. Konuşmadan Derin; Oktay ve Meryem'in sevgili olduğunu anlar. Dışarıya polisler gelir






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder