Dolunay 7. bölüm özet. Bu tablo Bulut'un vesaretini kaybettiriyor

Nazlı ve Ferit hastalık döneminde epey yakınlaşırlar. Suflelerini yedikten sonra Ferit sehpasında duran isimsiz zarfı görür. O sırada Asuman arar ve Ferit'in o zarfı görmesine engel olmasını ister. Nazlı panikle elindeki bardağı düşürür. Kırıkları toplamaya çalışırken elini keser. Ferit'in dikkati dağılır ve zarfı unutur. Nazlı da sonrasında zarfın içindekileri alır. Asuman ise Demet ile yeniden pazarlığa oturur ve şirketten casusluk yapması karşılığında Demet susmayı kabul eder.

Hakan ve Demet'in şirkete girişleri rekabete aykırılık yüzünden iptal edilmiştir. Ferit bu kararı zevkle tebliğ eder. Ferit Hakan'ın usulsüz çalışmalarını ve kaçakçılık kökenli kazançlarını ispatlamaya çalışırken diğer taraftan Hakan da Ferit'in bekar ve çapkın olduğunu ispatlamaya çalışmaktadır.

Deniz ise artık işletme sahibidir. Bu haberi vermek için Ferit'lere geldiğinde Nazlı'nın parmağına bakan kuzenini görür. Nazlı ünlü bir şefin atölyesine gidemediği için üzülür. Deniz mekanla ilgili planlarını anlatır. O gece herkes mekana gider. Mekanda eski tanıdıkları birisi Alya ve Deniz'in eskiden sevgili olduklarını söyler. Deniz bundan rahatsız olur. Ferit de Nazlı'yla akşam yemeğe kaçarlar. Bir parçada göz göze dans ederler. Ferit Nazlı'yı eve bırakır. Nazlı adamı rüyasında görür.

Engin Fatoş'un evine gidip konuşmak ister ama konuşmanın gidişatı ayrılık konuşmasına doğru gider. Asuman da o gün işe başlar. Bir toplantı çıkışında içeri Hakan'ı takip eden kişi girer ve Asuman konuşmanın bir kısmını duyar. Ve Demet'e söyler. Demet de kocasını uyarınca Hakan bu kaçakçılık işindeki baskından kurtulur. Hakan'ın dava için eli zayıflar

Ferit Nazlı'ya teşekkür anlamında o workshopuna katılmayı çok istediği ünlü ustayı getirir. Mutfakta adam ona özel ders verir. Nazlı çok ama çok sevinir. Fatoş part time çalıştığı cafeden istifa eder. Deniz ona mekanında iş verir. Asuman da Tarık'a Fatoş ile ilgili gaz verir. Deniz üzerine biraz fazla gelen Alya ya Nazlı'yı sevdiğini itiraf eder.

Hakan eskiden Ferit'in sevgilisi olan Buse isminde bir kızdan Hakan'la yemeğe çıkmasını ve yakın fotoğraflar çekmesini ister. Buse Ferit'i arar ve o akşam yemek yemek ister. Nazlı ise Ferit'in kız ile buluşacağını öğrenip kıskanır. Aklı onlarda olduğu için Fatoş'u kandırıp o mekana götürür. Onları gözetlerler. Çok pahalı olduğu için sadece su içerler.

Dava Ferit'in istediği gibi gitmez çünkü Hakan; Ferit'i takip ettirip Buse ile resimlerini çektirtmiştir. Bir gün öncesinde de Nazlı ile yaptıkları dansın fotoğrafları ortaya çıkar. Her gün başkasıyla beraber çapkın bir adam profili çizilir ve hakim onlara inanıp Bulut'un vesayetini Demet'e verir. Başta Bulut olmak üzere herkes çok üzgündür. Nazlı ise kardeşinin yaptıkları yüzünden vicdan azabı duymaktadır. Gece Ferit'in evine gider. Adam oldukça içmiştir. Kız da çok az içmesine rağmen çakırkeyif olur. Sonrasında Nazlı yinede kardeşinden bahsetmeye çalışır ama adam konuşturtmaz. Sonrasında beklenen öpüşme gerçekleşir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder