Meryem 4. bölüm özet. Savaş ve Güçlü doğru iz üzerinde

Geçen bölüm Savaş; Meryem'i kaçırmıştı. Sevinç ile yaşayacakları eve götürmüştü. Ancak sonrasında Savaş omzundaki yanık yüzünden ateşten bayılınca kız onun başında beklemişti. Bölüm sonunda Meryem; Savaş'ın kendisini yangından kurtaran kişi olduğunu anlamış bunu oraya Sevinç ile gelen Oktay'a sormuştu. Bu bölümde polisler evi sararken Oktay Meryem'i evde yukarıya saklayıp polisleri yukarıya çıkartmıyor. Burcu komiser iple yukarı çıkıp Meryem'in eşarbını bulur ama arama izinleri olmadığından evi daha ayrıntılı arayamazlar. Meryem orada olmadığından Savaş'ı da suçlayamazlar

Derin ise Savaş'ı ambulansla hastaneye götürür. Meryem Oktay'ın kendisine yalan söylemesini kaldıramaz. Derin ile konuşmalarından birbirlerinin sırlarını açıklarını bildiklerini anlayınca bundan da rahatsız olur. Derin'in ise Sevinç'i o dağ başında bıraktığını da öğrendiğinde fırsatını bulup Oktay'ın da yanından kaçar. Merkeze gidip Burcu'ya ifade verir. Ne Güçlü'den ne Savaş'tan şikayetçi olmaz. Artık her şeyi geride bırakmak istediğini söyler. Savaş iyileşince hastaneden çıkar. Derin o dağ evine gittiğinde Meryem'in orada olmadığını söyler. Polislerin ise onu takip ettiğini söyler

Meryem gündür babasının yanına gider ama geceyi geçireceği bir yer olmadığı için Beliz'in yanında kalır. Ancak Beliz bunu Oktay'a söylemez. Oktay Savaş'ın babası Yurdal bey ile görüşüp ondan para alır. Bu yüklü para ile Meryem'e yaranmak için babasını pahalı bir kliniğe yatırır. Tabi öncesinde felçli adam ile konuşup babaya göz dağı vermeyi unutmaz. Derin ile de konuşup kıza olay gecesindeki görüntüleri verir ve Meryem ile sırlarını saklamasını garantiler. Son olarak Derin'den Savaş'ın kendisinden şüphelendiğini her hangi bir şey duyarsa söylemesini ister

Güçlü; Burcu komiserin yanına gidip "Oktay ve Meryem sevgili olabilir mi? Hangi savcı alalade bir dava ile bu kadar yakından ilgilenir? Yangın gecesi oradaymış. Dağ evini polislerden önce nasıl buldu?" gibi sorular sorar. Burcu'nun da kafasında soru işaretleri oluşur.

Savaş; Güçlü ile beraber bir plan yapar. Meryem'e hem iş bulmak hem de arkadaş gibi yaklaşıp ağzından laf alacak birini bulmayı düşünürler. Bu iş Güçlü'nün annesine verilir. Kadına bir yemek şirketi açıp Meryem'i de İşkur'dan aramışlar gibi yapıp kadının yanına işe sokarlar. Meryem de zaten o gün iş aramış ya kadın diye ya da sabıkalı diye işe alınmamıştır. Bu işe çok sevinir. Kadın daha ilk konuşmasında Meryem'in Sevinç'i yol kenarında bırakacak biri olmadığını anlar.

Dağ evinde Savaş baygınken Sevinç'i görür. Sevgilisi bir bebeği kucağında tutmaktadır. Sonra bebeği Meryem'e verir. Meryem de Savaş'a verir ve adının "Güneş" olduğunu söyler. Sevinç ortadan kaybolduğunda da "O hep bizimle olacak" der. Meryem de  o gün pastahanede güneş figürü içeren pastalar yapar. Annesinin kendi adını Güneş koymak istediğini ama olmadığını; ilerde kendi kızı olursa "Güneş" koymak istediğini söyler. Savaş bunu anneden öğrendiğinde rüyasını hatırlar ve ciddi manada kafası karışır.

Oktay ise Meryem'e bir otel odası tutup cep telefonu, ayakkabı falan alır. Ertesi gün Meryem'in mahallesinde emlakçıları gezip bir kaç ev gezer. Güçlü ise Oktay'ı takip eder. İş çıkışı Meryem de aynı evleri dolaşınca ikilinin sevgili olduğundan neredeyse emin olurlar. Güçlü; Meryem'i oteline kadar takip eder ve Derin ile yemekte olan Savaş'ı arayıp söyler. Savaş derhal yemekten kalkıp otele odaya kadar gelir. Odanın kapısını çalar. Açılır ve kapıda üst tarafı çıplak Oktay belirir. Savaş da zafer kazanmış edasına bürünür.

Yorum: Savaş'ın telefon konuşmasını duyan Derin; Oktay'ı arayıp haber vermiş olmalı. Oktay da ona göre Meryem'i yollayıp içeriye başkasını almış veya yalnız kalmış olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder