Meryem 1. bölüm özet. Karakterler ve olay örgüsü

Dizinin ilk görüntüleri şuan savcı olan Oktay'ın 2011 -2012 yılında Hukuk fakültesinden birincilikle mezun olurken bunu sağlayan kişi olarak anons ettiği Meryem'in görüntüsünü görürüz. Günümüzde Meryem sanık koltuğunda otuyor ve Oktay onu bu kez itham ediyor.

Sevinç'i Güçlü dağ başında şirin güzel bir eve getiriyor. Savaş bu evi kendi elleriyle sürpriz olarak sevgilisi Sevinç için yapmıştır. Bir nevi evlilik teklifi eder. Orası Savaş'ın ölen annesi ile son kez tatil yaptıkları yermiş. 

Oktay da sonunda savcı olduğu için çok mutludur ve sevgilisi Meryem'i arayarak bu haberi verir. Meryem ise yemekte Oktay'ın kendisine evlenme teklif edeceğini düşünmektedir. Komşusuna ve babasına da böyle düşündüğünü anlatır. Oktay'ın aslında herkesten sakladığı bir zengin sevgilisi Beliz vardır. Oktay'ın artık giyimine ve yanında gezdirdiği kişye dikkat etmesi gerektiğini düşünmektedir. Oktay'ın annesi de Meryem'i istememektedir.

Derin; bir milletvekilinin kızıdır. Savaş'la çocukluk arkadaşıdır ve adama aşıktır ve Savaş'ın ailesi onunla evlenmesini istemektedir. Savaş ise Derin'i arkadaşı olarak görmekte hatta düğününde şahidi olmasını istemektedir.

Savaş'ın babası Yurdal güçlü zengin bir iş adamıdır. Oğlu Savaş'ın da kendisi gibi şirketle ilgilenmesini ve zengin aile kızı olan Derin ile evlenmesini istemektedir. Derin ise Savaş'a "Ben de istemiyorum diye babanla konuşacağım" derken; babası Yurdal ile Sevinç'i ekarte etmeyle ilgili konuşup anlaşırlar.

Güçlü; Savaşların yanında çalışan Gülümser'in oğludur. Savaş kadına anne demekte oğlu Güçlü'yü de kardeşi gibi görmektedir. Savaş babasına Sevinç'i kabul ettiremiyince Gülümser'i işten çıkartır.

Derin; Sevinç'i gece iş çıkışı alır ve arabada yolda giderlerken konuşur. Sevinç hamile olduğunu ve Savaş'ı bırakmayacağını söyleyince Derin kızı yağmurda yol ortasında indirir. Kız telefonunu ve evlerinin anahtarını arabada unutmuştur. Derin kızın çalan telefonunu duyar. Arayan Savaş'ter ve onu merak ettiğini söylemektedir. Derin öfkeyle telefonu yola fırlatır.

Oktay ve Meryem yemeğe çıktığında adam kızdan ayrılma konuşması yapmaya çalışır ama kız onun cebinden düşen Beril'in verdiği kutuyu kendisine verilecek yüzük kutusu zanneder. Oktay oldukça içer. Meryem'in ben kullanıyım ısrarına rağmen arabayı o kullanır. Yolda giderken bir kamyon onları yoldan çıkarır. Onlarda yağmurlu havada kayarlar ve varillere beraber bir kıza çarparlar. Oktay panik ve bencillikle kız orda bırakıp Meryem'e de "Varile çarpmışız" der. Sevinç polis çağırıp kasko için tutanak tutturalım dese de Oktay "İçkiliyim. Yarın işte ilk günüm. Bu saatte ifademi mi alsınlar? ehliyetime el mi koysunlar" diyerek kızı kandırır

Savaş sevgilisi için endişelidir. Güçlü'yü arayıp Sevinç'in telefonunun yerini tespit ettirir ve hızla oraya hareket eder. Olay yerine ilk Güçlü gelir. Savaş'a ambulansa ve polise haber verir. Sevinç'i ameliyata alırlar. Doktor "Erken getirilseymiş şansı olabilirmiş. Hem onun hem bebeğin" der. Böylece Savaş sevgilisinin hamile olduğunu öğrenir. Sevinç tüm müdahalelere rağmen ölür.

Oktay aynı gece olay yerine kol düğmesini bıraktığı için geri döner. Ancak kol düğmesini çoktan polis bulmuştur. Olayla Burcu komiser ilgilenmektedir. Oktay başsavcıdan bu davayı ister ama o Sargun adı karıştığı için daha deneyimli birine vermek ister. Oktay ise Meryem'in babasından aldığı kartvizitle araya torpil sokup davayı alır.

Meryem ise hiç bir şeyden habersiz Oktay'a iyilik olsun diye arabayı servise götürür. Oktay bunu duyunca fena kızar. Bu arada olay mahalinden geçen 4 araç vardır. Derin'in de oradan geçtiği ve Sevinç'in telefonunu camdan attığı görüntüler vardır. Ancak Yurdal o görüntüleri sildirir. Meryem'in arabayı servise bırakması ile kasko şirketi hem Savaşlara hem de polise bilgi verir. Polisler gelip Meryem'i alır. Savaş da oradadır ve kızın üzerine saldırmaya çalışır.

Meryem emniyete götürülür. Savcının Oktay olduğunu gördüğünde şaşırsa da sevinir. Oktay Onu "Benden kimseye bahsetme ben seni bu işten en az hasarla kurtaracağım" der. Meryem birini öldürdüklerini öğrenince çok üzülür. Adliyede Savaş kızı tek yakalar ve Sevinç'in hamile olduğunu söyleyince Meryem daha da üzülür.

Dava ile ilgilenen polis görüntüleri incelerken Derin'in görüntülerinin silindiğini fark edip Oktay'ı arayıp haber verir. Meryem'in babası Oktay ile konuşur. Oktay onu da kandırıp kızın ailesini şikayetten vazgeçirmesini söyleyip yollar. Meryem'in babası Sevinç'in annesiyle mezarlıkta konuşur. Sahip olduğu fırını satıp kadına para verir. Kadın ağır laflar edip paraları savururken adamda fenalaşıp yere yığılır

Savaş ve babası pazarlık yapar. Babası Meryem'in 8 yıl yemesi için sahte raporlarla bir dosya hazırlatmıştır. Oktay ile konuşan Savaş; Meryem'in en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyler. Savaş da bunun karşılığında Derin'le yakınlaşmayı deneyecektir. Beliz de akşam Oktay'ın önüne çıkıp davanın peşini bırak der

Oktay Meryem'in davasının görüleceği gün bile adam kıza kendisini kurtaracağını söyler. Oktay'ın sevgilisi Beliz mahkemeden önce adama "Kendini Sargun'lara kurban etme. Bir şey yapmak istiyorsun biliyorum ama yapma" der. Yurdal da mahkemeden önce Oktay'a ekstradan kendi şirketlerinin avukatı olacağını ve yapılan tüm ticari anlaşmalardan yüzde alacağını vaad eder. Oktay mahkemede konuşmadan önce çok bocalar ama




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder