Kalp Atışı 7. bölüm özet. Eylül'e doğum günü sürprizi

Kalp Atışı'nda geçen bölüm sonunda Mehmet'e motorsikletiyle giderken birisi çarpmıştı. Eylül'ün hemen gözlerinin önünde cereyan eden bu durum karşısında hiç olmadığı kadar panik olur. Hemen arkasında taksideki Ali Asaf çocuğa müdahale edip ambulansla hastaneye götürülür. Ameliyatına Alia Asaf ve Eylül girer. Sonrasında Sinan'ın da girmesi gereken bir durum olduğunda Eylül müdahale etmeye Sinan'ı ameliyathaneye sokmamaya çalışır ama Ali Asaf onu durdurur. 

Ziya Nur hoca Selim'i çağırıp ondan; hasta şikayetleri ile hazırladığı dosyayı gösterip Eylül'ü hastaneden gitmeye ikna etmesini ister. Selim bunu yapmayacağını söyler. Ziya Nur da Ali Asaf'ın kızı ne kadar sevdiğini düşünüp dosyayı yırtıp atar.

Bahar odada yatmaktan sıkılıp hastanedeki görevine dönmek ister. Odadan çıkıp ilk bindiği asansörde bir adama başarı ile müdahale eder. Asansördekilerden birinin çektiği bu görüntüler intermette yüksek bir tıklama alır. Bahar'a ambulansta saldıran hasta hastahaneye gelir ve kız adamla yüzleşir

Mehmet hastaneye geldiğinde adamın hastane geçmiş araştırıldığında ameliyat olduğu tedaviye de hapishanede devam edildiği sonucu çıkar. Eylül'ün bundan haberi yoktur. Mehmet ameliyattan çıktığında tüm hikayesini anlatmaya söz verir. Yalan bir hikaye anlatır. Oysaki o toplu parayı Eylül'e verdi diye paranın sahibi önce onu dövmüş sonra silahla yaralayıp polise vermiş.

Esma'nın cafesine Alp gelir. Kız Alp'e annesiyle ilgili bir gaf yapar. Bu arada Esma Mehmet'in cafeye dönmemesine bir anlam veremeyip çocuğu merak etmektedir. Alp'ten Mehmet'in kaza yaptığını öğrenince hemen oraya gider. 

Bakan'ın ısrarıyla milli okçu olan bir bayan hasta gelir. Ali Asaf önceden kendisine verilen görüntüleri ve bilgileri Eylül'e de göstermek için evine gider. Hastayı uyanıkken ameliyat edeceklerdir. Eylül bu nadir ve pahalı ameliyata gireceği için çok sevinir. Ameliyat çok başarılı geçer.

Esma cafesine gelen yaşlı bir kadının minnoşunu aramaya yardım eder. Kadınla Oğuz ilgilenir. Kadının hayali bir çocuk gördüğü ve bunun nedenininse beynindeki bir bölge olduğu ortaya çıkar. 

O gün Eylül'ün doğum günüdür. Eylül doğum günlerini sevmemekte ama Esma inatla her doğum gününde sürpriz parti yapmaktadır. Ali Asaf'tan Eylül'ü belli bir saate kadar oyalamasını ister. Sonrasında cafesinde toplanan kişilerle Eylül'e pek de sürpriz olmayan bir parti başlar. Ali Asaf hiç lünaparka gitmemeiş Eylül'ü partiden kaçırıp buraya götürür. Kız çok mutlu olup adama sarılır. Arkasından parkta koşu yarışı yaparlar. Eylül bu sefer de Ali Asaf'ın elini tutar.

Parti de Alp kırmızı acı biber yeme yarışması sırasında yere yığılır.
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder