Kalp Atışı 9. bölüm özet. Tüm doktorlar tehlike altında

Geçen bölüm sonunda sahilde güzel bir yemek yiyen Ali Asaf ve Eylül'ü tam öpüşmek üzereyken bırakmıştık. Malesef ikilinin arabaları çalınıyor. Arabayı çalan kişi eve gittiğinde bir el silah sesi duyup içeriye girdiğinde erkek kardeşinin annesini öldürdüğünü görür. Hakan ismindeki erkek kardeş abiyi de öldürür. Kafasında sesler duyan keskin nişancı adam bindiği arabada Eylül'ün hastane kartını bulur. Kızın beyin cerrahı olduğunu görünce bunun bir işaret olduğunu düşünüp hastaneye gider.

Suriyeli bir kadın hasta bir kızı hastane önüne getirip doktorları çağırıp kaçıp gider. Kızın karnındaki büyük şişliği önce hamilelik zanneden Ali Asaf ve Eylül kitle olduğunu öğrenince Bahar'ı acil hastaneye çağırırlar. Bahar ve Oğuz ise kızın ısrarıyla gitmişlerdir. Oradan hemen hastaneye gelirler. Hasta kızı hemen ameliyata alır. Ali Asaf'ın dışardan moral desteği ile ameliyat iyi geçer. Kadın saklı bir şekilde Bahar'ın yardımıyla kızını görür.

Mehmet hastaneden kaçmıştır. Esma'nın cafesine gidip paralarını çalar. Esma onu merak edip cafeye gelir ama onu hırsız zannedip başına vazo ile vurur. Ancak Mehmet kızın boğazına plastik bıçak dayayıp onu korkutur ve çeker gider.

Hakan hastaneye gelip Eylül'ü görmek ister. Odasına gelir. Eylül adamdan korkar Hakan odadan çıkıp çatıya çıkar ve keskin nişancı dürbünlü tüfeğini çıkarır.

Eylül'ün üvey annesi iyileşmiştir. Kadın  televizyonda Eylül'e iftira atan hastanı seyredip kocasına "İyi ki Eylül yapmamış ameliyatı" der. Baba da kızına yardım etmek ister ve Esma'ya gidip durumu anlatır. Esma internetten hastanın videosunu görünce adamı tanır. Adamın elinin sakat olmadığını ve ona birinin para verdiğini anlatır.

Eylül'e arabasının bulunduğu haberi gelir. Otoparka iner. Polislerle konuşurken babası Esma ile oraya gelir. Eylül babası Vedat'ın oraya gelmesine kızıp sinirlenince çatıdan olanları seyreden Hakan babaya ateş eder. Adam boynundan yaralanmış ama durumu kötü değildir. Lakin adamın kanı Eylül'ün üzerine ve yüzüne sıçrayınca kız için bu bir tramvaya dönüşür. Çok üzülür. Ama babası düzelince yine ters davranır. Üvey anne koridorda gördüğü Sinan'ı tehdit edip hastaneye ameliyatlar için para ödememeyi kabul ettirtir.

Hastaneye özel harekat polisleri gelir. Nereden ateş edildiğini anlamaya çalışırlarken bir polis memuru çatıdan atılan kağıtları görüp bir hastane görevlisiyle terasa çıkar. Hakan ikisini de vurur. Görevli zar zor asansöre gidebilir. Onu gören Eylül terasa çıkıp polisi kurtarmaya çalışır. Diğer yandan hastane önüne içinde çocukların olduğu bir ambulans yanaşmaya çalışırken Hakan lastiğini patlattığı için biraz uzakta kalır. Ali Asaf, Oğuz, Alp ve Bahar çocukları oradan çıkarmaya çalışırlar. Tepeden sürekli ateş edilmektedir. Son çocuğu Bahar; Oğuz'a verirken tam kalbinden vurulur. Herkesin gözü önünde kendinden geçer. Hakan geriye baktığında Eylül'ü görüp "Her şey senin yüzünden oldu" der ve tüfeği ona doğrultur




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder