Tatiliniz için hayat kurtaracak pratik ipucları

Yaz hakkında konuşurken çoğu zaman sıcak kum, denizin serinletici suyu ve güzel bir bronzluk düşünürüz. Ancak plaja gittiğiniz sırada hoş olmayan şeyler gerçekleşebilir ve tatilinizin büyüsünü bozabilir. İşte size tatilinizi keyifli, güvenli ve eğlenceli hale getirmek için  pratik fikirler...

KUMLARIN AYAĞINIZA YAPIŞMASINI NASIL DURDURABİLİRSİNİZ?
Ayaklarnıza yapışan kumlar yüzünden, sahilde günün sonunda ayakkabılarınızı tekrar giymeniz zor olabilir. Bu olayı önlemek için çocuk pudrası kullanın.

Yapılması gerekenler: Bir parça bez üzerine bir miktar talk pudra serpip sıkıca sarın. Hazırladığınız bez ile ayaklarınızın üzerini ovun. Pudra, tüm nemi absorbe edecek, yani en ince kum taneleri bile kolaylıkla yok olacak. 
ARACINIZIN ANAHTARINI KAYBETMEMEK İÇİN
Yapılması gerekenler: Bir dalı, çimeni veya bitki kökünü alın ve arabanızın anahtarlığına bağlayın. Kapağı sabitleyin ve iç tarafa asın.
EŞYALARINIZI KORUMAK İÇİN
Anahtarlarınızı, telefonunuzu, paranızı vb. çocuk bezinin içine koymanız veya bazı iç çamaşırlarının içine sarmanız yeterlidir. Bu eşyalar hırsızlar için tamamen zararsızdır. 
BAŞ AĞRISINDAN KURTULMAK İÇİN
Sualtına dalmadan önce, burnunuzu sıkıştırın, ağzınızı kapatın ve başınızda 5-10 saniye süreyle bir miktar basınç oluşturun. Daha sonra derin nefes alın ve bu işlemi iki kez daha tekrarlayın. Vücudunuz yeni baskıya uyum sağlayacak ve bir baş ağrısı yaşamayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder