Yorgan nasıl yıkanır?

Yorganları yıkamak bir mesele bunun için ekstra geniş yıkama makinesi gerekmekte ve bir hayli yorucu olmakta. yorgan yıkamanın en pratik yolu.

Malzemeler
Hafif veya tamamen doğal deterjan
Tenis topları
Ekstra geniş kapasiteli ön yıkamalı çamaşır makinesi
Ekstra büyük kapasiteli kurutucu veya güneşli açık alan
Yapılışı
1. Yorganınızı su çektiği zaman ağırlaşacağı için büyük kapasiteli bir çamaşır makinasında yıkamanızda fayda var. Yorganınızı çamaşır makinasına koyun.

2. Hassas / nazik döngüyü seçin ve az miktarda hafif veya tamamen doğal deterjan ekleyin. Çok fazla sabun koymayın makinadan taşma ihtimali olabilir.
3. Tüm sabunların yıkandığından emin olmak için iki kez durulama devresini çalıştırın. Böylece yorganda sabun kalıntıları kalmayacaktır.
4. Ardından yorganı büyük bir kurutucuda kurutun. Bu işlem birkaç saat sürebilir ancak küflenme olmaması için yorganın tamamen kuru çıkması gerekiyor.
5. Kurutulurken tüylerin yapışmaması ve birbirinden ayrılması için kurutuya teniz topları koymayı unutmayın. Kurutma süreci boyunca yorganı bir kaç kez alın ve kabarmasını sağlayın.
6. Yorganın tamamen kuru olup olmadığından emin değilseniz, havai ışık seviyesine kadar tutmayı deneyin. Kumaştan kümeler görüyorsanız (yani tüylerin halen toplu durduklarını) onu kurutucuya geri koyun. Ancak tüyler yayılmışsa kurumuş veya kurumaya yakın demektir.
7. Birkaç saatlik kuruma süresinden sonra hâlâ nemli ise, açık havada güneş gören bir yerde kuruyuncaya kadar tutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder