İyi Bir Web Sitesi Nasıl Olmalı?

İyi bir web sitesi nasıl olmalı ile ilgili bu yazımı çok beğeneceksiniz kesinlikle diğer sitelerden farklı olarak daha farklı yorumlamalar yaptım ve en ufak ayrıntıyı bile belirtmek istedim. Umarım bu yazımı beğenirsiniz. Sorularınız için yorum kısmını kullanmayı kesinlikle ihmal etmeyin...






1.Yazınızın resminin Normal Resim olmasındansa Vektör Resim Olmasını Tercih Edin.


Normal resim kullanarak sitenizde görüntü kirliliği yapmaktansa vektör resim kullanarak sitenizi renklendirebilirsiniz. Şuan bende böyle yapıyorum. Fakat bazı sitelere vektör resimler uymayabilir. Ama genel olarak kullanılması gereken bir seçenek diyebilirim.



2. Siteniz Karmaşık Gözükmesin.


Siteniz karmaşık gözükmesin sitenize giren kullanıcı yararlı bilgiyi bulamadan çıkmasını istemiyorsanız kullanıcıyı yormamanız önemlidir. Tek sıra gönderi dizilimi kesinlikle idealdir.


3. Sitenizi Gözü Yoran Renklerle Köreltmeyin Uyumlu Renkler Kullanın Bırakın Sade Kalsın.

Çok fazla yoğun renk kullanarak kullanıcıları rahatsız etmeyin bu bildiğimiz kullanıcıları siteden kovma ilacı gibi bir şey. Daha sade renkler kullanarak kullanıcılarınızın sitenizden memnun kalmasını sağlayın.

4. Gereksiz ve Fazla Eklenti Kullanmayın 3-4 ideal.
Sağ taraftaki bildiğiniz gibi siteme ait sol taraftaki ise başka bir siteye ait sol tarafta ne kadar gereksiz widgetler olduğunu görüyorsunuzdur. Sol taraftaki widgetlerin tamamını çekemedim bu 5 de biri kadar ekran yetmedi maalesef galiba 20 tane vardır. 3 veya 4 eklenti gayet idealdir.

5. Güzel Bir Logo ve Menü Kullanın
  
Menü konusunda çok titizimdir iyi bir menü kullanıcılarınıza rahatlık katacaktır. Güzel bir logo ise sitenizi neşelendirecektir.


6. Sitenizde Hatalı bir Yer Bırakmayın ve Yabancı Kelimeler Temanız da Varsa Düzeltin.
Sitenizde hatalı yer bırakmamaya özen verin mesela eklentilerin doğru çalıştığını kontrol edin. Sitenizin teması yabancı bir tema ise türkçe diline çevirin ve düzeltin. Ayrıca temanızı kendi sitenize uyarlamayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder