Rüya Dizisi 1. bölüm özet. Karakterler ve hikaye

Elif üvey annesi  Gülendam, onun ağzına bakan babası Faysal, işsiz hatta araba hırsızı abisi İnan, annesinin kızı Cemre ile aynı evde yaşamaktadır. Üç yıldır bir AVM de mağaza asistanlığı yapmaktadır. En yakın arkadaşı yine aynı mağazada çalışan Yıldız'dır. Evin bütün yükü Elif'in omuzlarındadır. Üvey anne ise Elif'i 50 yaşında bir mütahitle evlendirmenin adamdan da 2 daireyi gizlice almanın peşindedir. Babasına söylediğinde adam mütehit çok yaşlı olduğu için kabul etmez

Bulut ise annesi Ruhşan, babası Cihan Giray ile bir şirketi yönetmektedir. Asistanları Alaz Noyan'ın doğum günüdür. Bulut ona sürpriz parti yapar. Cihan Giray ise pahalı bir saat alır. Çocuk tam kendini iyi hissederken anne Ruhşan problem çıkarıp söylenir. Kadını sakinleştirmek için motive olsun iş yapsın diye tüm bunları yapıyoruz dediğini duyar.

Elif o sabah rüyasında kendisinin tasarladığı bir defileyi ve defilenin başarısını gelip kendisini öperek kutlayan Bulut Giray'ı görür. O gece olacak defileye mağaza müdürü gidecekmiş ama kaynanası hastalanınca Elif ve Yıldız'ın gitmesini kabul eder. Yıldız da annesinin desteğiyle önce işe yaramaz abiyi sonra aileyi ayarlar ve defileye gider. Arabayla birisi bırakırken giydikleri elbiseyi de habersiz çalıştıkları mağazadan alırlar.

Defile mekanına girdiklerinde Alaz ikilinin o dünyaya ait olmadığını fark eder ve üstlerine gider. Yıldız ise kimseye mağaza çalışanı olduğunu söylemeyeceğini söylerken defile başlar. Defile de Bulut ve Elif'in gözleri buluşur ve ikisi de aniden aşık olurlar. Defile sonrasında Elif'in çarptığı garson Ruhşen hanımın üzerine içeceği dökünce kadın garsona bağırır, hakaret eder hatta kovar. Elif de kızın hakkını savunmaya çalışırken Bulut yanlarına gelir. Elif bu sefer de Bulut'a saydırır

Bulut karşılık vermez ve olumlu yaklaşır. Garson kızın kovulmasına engel olacağına söz verince Elif sakinleşir. Yıldız kendisini Elif'in kardeşi olarak tanıtır. Onları araba ile bırakan çocuk dönmek zorunda kalınca onları Bulut onları bırakmak için ısrar eder. Tam çıkarken kızın ayağı burkulunca çocuk onu tutar. Göz göze gelirlerken tam o esnada onları bir gazeteci fotoğraflarını çeker. Arabayla giderlerken sohbet ederler. Yıldız ise Elif hakkında ufak yalanlar söyler.

Ertesi gün bir internet sitesinde ikilinin fotografı yayınlanır ve bunu herkes görür. Anne, babasını ve abisini iyice dolduruşa getirir. Abisi İnan iş yerine gidip Yıldız'la konuşur. Babası Faysal mütahite gidip "Gel kızı iste" der.

Bulut Elif'i arayıp buluşmak ister. "Çizimlerini de getir bakalım" der. Kızın yeteneğinin olduğunu söyler. Elif bulut'a bir şeyler anlatacakken Bulut "Yarın anlatırsın" der. Alaz ise personeller arasındaki Elif ve Yıldız'ı bulur. Bulut'a anlatmaz. Akşam eve geldiğinde babası "Hazırlan iki güne seni istemeye geliyorlar" der. Kız kabul etmeyince döver. İşi de bırakmasını söyler. Bulut onu arar ama o açmaz. İşe de abisi götürüp getirecekmiş.

Alaz ertesi gün Bulut'u bir bahaneyle Elif ile Yıldız'ın çalıştığı mağazaya götürür. Orada Elif ve Yıldız'ı görür. Çok bozulur. Yıldız'ın açıklama çalışmalarını dinlemez; kötü laflar söyler ve çeker gider. Elif; Yıldız'a sarılıp ağlar. Sonrasında hem işinden hem hayallerinden vazgeçer ve o yaşlı adamla evlenmeyi kabul eder. Yıldız bunu kabul etmek istemez ve Bulut'a gidip olanları anlatır

Cihan o gün Alaz'ın annesi ile buluşup konuşur. Alaz'ı yurt dışına gitmesi için kadında razı olduğunu söyler. Kadının elini tutmuşken Şahika onları görüp Ruhşan hanıma yetiştirir. Kadın renk vermez ama sonrasında hesap sorar. Adam olayı tatlıya bağlar ama eve giden Alaz annesiyle konuşurken kadın fenalaşır. Hastaneye götürülür. Felç geçirme ihtimali varmış. Cihan bey ona çok yardımcı olur. Annesi Alaz'a Cihan Giray'ın babası olduğunu söyler.

Şahika o akşam konuşmak için Bulut'u arar. Bulut konuşma sırasında "Yüzleşmeye gidiyorum" diyip kalkar gider. İnan kardeşiyle konuşup günah çıkartır. Mütahit Selami; annesiyle istemeye gelir. Bulut da evin önüne kadar gelir. Tam isteme kısmında gelip içeri girer ve Elif'e "Benimle gel" diyip elini uzatır. Herkes kalakalır





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder