Dolunay 3. bölüm özet. Bulut'un velayet savaşları başladı

Geçen bölüm sonunda Ferit Nazlı'nın evinin kapısını çalmıştı. Bulut için onun evinde tekrar çalışmaya başlamasını üstelik bir hemşire bulana kadar da yatılı kalmasını rica eder. Bulut'un da ısrarıyla kız kabul eder.

Diğer tarafta Demet eskiden evlilikten döndüğü Ferit'e hala kızgındır. Üstelik ailesiyle yıllardır görüşememesinin suçunun da Ferit'in suçu olduğunu düşünmektedir. Şimdi yiğeni ile görüşmek için ondan izin alması gerektiği gerçeği de sinirini iyice bozar.

Hakan ise eğer Bulut'un vasisi olursa şirketin %24 anne, %24 babasından toplam %48  oranında sahibi olacağı gerçeğini öğrenir. Bu oran ağzının suyunun akmasına sebep olur. Derhal avukatına vesayet için başvuru evraklarını hazırlamasını isterken diğer taraftan da Ferit'in özel hayatındaki açıkları bulması için diğer adamını görevlendirir.

Ertesi gün Nazlı Deniz'i arayıp onun değil; Ferit'in iş teklifini kabul ettiğini söyler.  Deniz anlayışla karşılar. Ferit'in evine gittiklerinde adam onu şirkete çağırır ve Bulut'un velayetini kimin alacağını konuşurlar. Deniz velayeti Ferit'e bırakır. Şirkete gelen Hakan çocuğun velayetini almak için başvurduklarını söyleyince Ferit de avukatları toplayıp karşı atağa geçer.

Fatoş ise Engin ile öğlen yemek için buluşur. Kız yalan söylemeye devam etmektedir. Küçük bir lokantada Fatoş; Engin'in şöförü Tarık ile karşılaşır. Nazlı'nın kitaplarını evinden almaya gelen şöför Tarık; kapıyı açan Fatoş'u görünce şaşırır. Kız mecburen yalanını itiraf eder ve Engin'e söylememesini rica eder.

Deniz ise velayet savaşından habersiz bütün iyi niyetiyle Demet ve Bulut'un beraber vakit geçirmesi için evinde ortam yaratır. Ferit durumu öğrenince çok kızar ve Nazlı'ya evde oturmalarını tembihler. Ama kardeşi Asuman bir mağazada elbise çalıp karakola düşünce oraya gitmek zorunda kalırlar. Ferit bunu öğrenip onları karakoldan alır ve akşam da azarlar.

Demir ölmeden önce kardeşi Demet'e şirketten %5 vermek istemiş evrakları imzalayıp bırakmıştır. Şimdi Ferit acaba bu evrağı işleme koymalımıyım diye düşünmektedir. Engin mahkeme sonuçlanana kadar işleme koymamasını ve evrağı da ortada bırakmayıp eve götürmesini tembihler.

Ferit eve geldiğinde Demet ile karşılaşır. Asuman da oradadır. Engin ile evrak hakkında konuşmasını duyunca bir fırsatını bulup resmini çeker. Mahkeme günü karşı taraf bu belgenin resmini sunarak Bulut'un babası Demir'in ölmeden 1 gün önce kız kardeşi Demet'e şirketten pay verecek kadar güvendiğini söyler. Demet'in halası olması ve evli olması üzerine mahkeme Bulut'un geçici velayetini halası Demet'e verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder