Kalp Atışı 1. bölüm özet. Karakterler ve hikayenin oluşumu


Dizi hastaneye gelen yaralı bir mafyöz adam ve adamlarının yaralı olan patronlarına bakmaları için hastaneyi alt üst etmeleri ile başlıyor. Hastaneye yeni gelmiş doktor Eylül önce kadından doktor mu olur zihniyeti ile onu istemeyen adamları bir güzel döver. Sonra onları tedavi eder. Diğer stajyerler ise bu yeni doktorun kim olduğunu bilemez şaşkın şaşkın bakakalırlar.

Sonra dizi 2006 dizisinde Eylül Erdem'in babası ve üvey annesi ile yaşadığı yerdeki okulunda olay çıkartır. Müdüre ile de tartışınca üvey annesinin de dolduruşuyla babası onu Marmaris'te yaşayan babaannesine bırakılır. Babaannesi Gül Ayşe onu okula gitmeye ve doğru davranışlar sergilemeye ikna etmeye çalışır. Pansiyonda kiracı olarak kalan Ali Asaf Denizoğlu aslında doktordur ama bir lisede biyoloji dersi vermektedir. Yakışıklı, karizmatik bu hocanın yolu çarşıda cd çalan Eylül ile kesişir. Adam onu kendi yöntemleriyle ikna etmeye çalışır

Eylül sonrasında okula bisikletle gidip gelen bu hocaya okulun en başarılı öğrencisi Bahar ona sırılsıklam aşıktır. Bahar aşkını hocasına itiraf eder. Adam onu kaile bile almaz. Bahar'ın babası doktordur ve babaanne Gül Ayşe mide ağrıları yüzünden ona gider. Kadının mide kanseri olduğu ortaya çıkar. ameliyat olması gerekmektedir.

Sınıftan kızlar aynı sınıftaki biraz saf ama iyi Esma isimli kızı bir tuvalette sıkıştırıp cüzdanını almaya çalışırlarken içeri giren Eylül kızların hepsini döver. Sonrasında gece gittiği gece kulübünde yine aynı kızlar hatta bir de onların diğer arkadaşlarıyla da kavga edip olay çıkarır ama yakalanmadan Mehmet isimli bir çocuk yardımıyla kaçar.

Okul müdürü Ali Asaf hocayı sınıfına sorunlu ama IQ seviyesi çok yüksek olan Eylül'ü sınıfına alması için ikna eder. Bir gün çarşıda hamile bir kadın fenalaşınca Ali Asaf ona müdahale eder ve Eylül bu olaydan etkilenerek okulda başarılı olup sınavı geçerek üniversiteye gitmeye karar verir. Bu kararı başta babaannesi ve Ali Asaf olmak üzere sevenlerini mutlu eder. Kendisini çalıştırması için Bahar'ı ikna eder ancak ilk sınavdan daha Eylül herkesten yüksek not alır.

Ali Asaf ona ödül olarak bisiklet alır. Aynı yerde oturdukları için okula beraber gidip gelmeye başlarlar. Eylül; Ali Asaf'a doktor olmak istediğini söyler. Ali Asaf de ona hep yanında olacağına söz verir.  Okulda fen laboratuarında kaza ile yakınlaştıkları bir anda onları Bahar görür ve kıskanır. İkilinin fotoğraflarını çeker. Ali Asaf ile yüzleşir "Siz bana karşı hep soğuksunuz ama ona hep gülümsüyorsunuz" der.

Bahar okulun bir duvarına ikilinin fotoğraflarını basıp ekler. İma eden şeyler yazar. Eylül de Ali hoca da şok olur. Eylül akşam boş bir evde Bahar ile konuşur ama kız onu sinirlendirir. Eylül; Bahar'ı ittiğinde kız başını çarpar. O sırada çıkan bir yangından Bahar'ı sırtına alarak çıkarırken kız yaralanır hatta kendi de yaralanır. Ancak Bahar ve babası Eylül'ü suçlarlar. Kız nezarete atılır. Ali Asaf ve babaannesi onu görmeye gider. Yardımcı olmaya çalışırlar ama kız kabul etmek istemez. Babaannesi kanser olduğunu söyler.

Ali Asaf okulu bırakırken tek şartı Eylül'ün okulda kalmasıdır. Bahar ve babasının kızı affetmesini sağlar. Gül Ayşe dedikoduları çıkan kiracısı Ali Asaf'ın evden ayrılmasına olumlu yaklaşır. Gül Ayşe güle oynaya ameliyata girer. Ameliyatı Bahar'ın babası yapmaktadır. Telefonla konuşurken yanlışlıkla atar damarı kesip kadının ölmesine sebep olur. Eylül durumdan şüphelenip olayın peşini bırakmayacağını haykırırken babası ve üvey annesi doktordan para almıştır. Eylül hastaneye gidip olay çıkarır. Ali Asaf kızın yanında olabilmek için gelir. İlgisini belli eder. Kız ise onu terk edip bir daha görmek istemediğini söyler.

Günümüze tekrar dönüldüğünde Bahar ile Eylül aynı hastanede doktordur. Helikopterle orya hasta getiren kişi Ali Asaf'dır. İkisi de şaşkın kalakalır. Ali Asaf kızın yanına gider ve "Evlendin mi? Erkek arkadaşın var mı?" diye sorar. Kız olmadığını söylediğinde "İyi sevindim" der ve o tatlı gülüşü ile gider. Bahar ise Ali Asaf hocanın oraya geleceğini bilerek yukarı çıkmıştır ama tek yapabildiği ikiliyi yine uzaktan seyretmek olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder