Dolunay 1. bölüm özet. Nazlı'nın aşçılık macerası


Ferit Aslan zengin, başarılı, genç, titiz bir iş adamıdır. İşteki hassasiyetlerini evde de sürdürmek ister. Sürekli değiştirdiği temizlikçisi ve aşçısı memnuniyetsizliğinin kanıtıdır. Nazlı ise gastronomi bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Kız kardeşi ve arkadaşıyla beraber kaldığı evin faturalarını ödeyebilmek için bir işe ihtiyacı vardır. Pek çok kuralı olan Ferit beyi evdeki yaşlı resimdeki kişi zanneder. Ferit bey gittikten sonra gelecek; gelmeden de çıkacaktır. Evin mutfak dışındaki kısımlarına da adım atmayacaktır. yemeği hazırladıktan sonra ona yazdığı nota sinirlenip kızı işten çıkarmaya karar veren Ferit; yemeği tattığında bu kararından vazgeçer. Kızın nüfus kağıdında yazan ismi Nazmiye olduğu için Ferit de kızı orta yaşlı zanneder.

İşten çıkarılan temizlikçinin yerine gelen kız da işi bırakınca Nazlı bu işi de üzerine alır. Ek ücret karşılığında elbette. Ferit'in şoförü ve küçük yiğeni ile tanışır. Nazlı'nın bir arkadaşı catering firmasında çalışacak garson aradığını söyler. Beraberce orada çalışırken Ferit ile kim olduklarını bilmeden karşılaşırlar. Sonrasında Nazlı saati fark etmediği bir anda evde kendisini Ferit ile burun buruna bulur. Başka bir akşam Ferit'in küçük yiğenini ile oyun oynayıp ufaklığın sevgisini kazanır. Ferit de geldiğinde beraber yemek yiyip film seyrederler.

Nazlı evdeki arkadaşı ile kendi küçük kız kardeşini takip eder ve kızın gittiği sosyetenin yeni açılan ve zengin erkek tavlama mekanına olarak adı çıkan mekana girer. Kardeşini babası yaşında kişilerin yanından alır. Bu sırada onu ve arkadaşını barda gören Ferit'in bir arkadaşı kızı zengin erkek avcısı olarak etiketler ve durumu Ferit'e söyler.

Nazlı aynı zamanda japonca dil kursuna gitmektedir. Kurstaki hocası Japon Türk kardeşliği gecesine gitmelerini tavsiye eder. Ferit de yıllardır beraber iş yaptığı bir japon iş adamı ile aynı yerde yemektedir. Kız ile orada karşılaşırlar. Kız yanlışlıkla elindeki alkolsüz içeceği birinin üzerine döker. Ferit onu alkolü fazla kaçırmakla suçlayınca sırf adama kızgınlığından içki içmeye başlar. Sonrasında japon iş adamının eşiyle japonca pratik yapar ve kadına kendisini sevdirir.

Japon çift daha önce de gittikleri Ferit'in evinin bahçesine gitmek isterler. Kadın sevdiği Nazlı'nın da gelmesini ister. Kız orada saki içerek daha da sarhoş olur. Japon çift gittikten sonra Ferit kızı aşçı gibi evine girmek, gittiği her yerde karşısına çıkmak, zengin koca avcılığı yapmak, sarhoş olmak gibi şeylerle itham eder ve kıza beraber olmayı teklif eder. Nazlı öylece kalakalır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder