Kalp Atışı 5. bölüm özet. Eylül'e gelen evlenme teklifi

Geçen bölüm sonunda gelen öpüşmenin sonunda Eylül kendisine geldiğinde Ali Asaf'tan bir daha bunu yapmamasını ister. Annesi gibi olmaktan korktuğunu öğrendiğimiz Eylül oradan kaçar gibi uzaklaşır. Ali Asaf'ı hastaneden ararlar o da  hemen gelir

Ziya Nur ise kafasından vurulmuş otopark zemininde öylece yatmaktadır. Onu vuran Serdar yaptığını anladığında panik olur ve kaçarken bir arabanın altında kalır. restaurantta tanınan Süleyman ve Sinan'a garsonlar gelip yardım isterler. Acilen hastaneye kaldırırlar.

Hastanede Ziya Nur'un kalbi durunca Süleyman ona kalp masajına başlar. Yan tarafta ise Ali Asaf babasını vuran adama müdahale etmeye çalışmaktadır. Yan tarafta yatanın babası olduğunu öğrenince duran kalp masajına devam etmeye başlar ama kendi hastası fenalaşınca babasını Selim'e bırakıp Onu vuranı kurtarmaya gider. Sonunda iki hasta da kurtulur.

Eylül'ün bunların hiç birinden haberi yoktur. Ali Asaf'ın aramalarına da cevap vermez ama durumu öğrenince babasının ameliyatına girmesine izin vermez. Oğuz ile beraber ameliyata girerler. Ameliyat başarılı geçer. Kontrol sırasında babası ile tanışır. Bu arada Ziya Nur; Ali Asaf'ın gerçek babası değilmiş. Anne babası öldüğünde orada bulunan doktormuş

Bahar hastaneye gitmeye çalışırken bir polis arabası kazasına rastlar. Onlara yardım ederken ambulanstaki hasta tarafından darp edilir. Hemen ambulastakileri hastaneye getirirler. Acile gelen kişilerden birisinin Bahar olduğu görülünce herkes çok şaşırır. Bahar'a Eylül müdahale eder. Kızın durumu darba bağlı çürük ve kırıklardır. Akciğeri çökmek üzereyken tüp takıp kurtarır.

Süleyman ve Sinan cephesinde ise panik ve endişe hakimdir. Serdar'ın yaşama ve konuşma ihtimali onları endişelendirir. Eylem'in de o sıralar hastaneye gelmesinin tesadüf olmadığını düşünürler. Zaten hastane için tek kurtuluşları Bahar'ı Ali Asaf ile evlendirmek ise yine de Eylül'den kurtulmaları gerekmektedir. Sinan gidip Serdar ile konuşup onu tehdit eder. Tehdit ederken ölen kadının torunu Eylül'ün de o hastanede olduğunu söyler.

Serdar kendisini kontrol etmeye gelen Oguz'a Eylül ile konuşması gerektiğini söyler. Ziya Nur kendine geldiğinde kendisini vuran Serdar'dan şikayetçi olmayacağını söyler. Üstelik  Ali Asaf'tan onun bakım ve tedavisiyle yakından ilgilenmesini ister. Ali asaf adamla konuşmaya gidip ona sorular sorarken adam "Konuşacak tek bir lafım var. O da Eylül'e" der

Eylül hastane önünde içen Mehmet'in yanına gider. Mehmet yıllar önce babaannesinin yerini alması için ona para bulduğu için  Eylül için  değerliymiş. Hiç bir zaman da sevgili değillermiş. Bu arada Esma görür görmez Alp'e aşık olur. Selim kızı iyi tanıdığı için canı sıkkınken gittiği yere gidip dertleşirler.

Ali Asaf; Serdar'ın onunla konuşmak istediğini söylemek için Eylül'ü arar ama kız açmaz. Esma'ya Eylül'ün kendisini unutup unutmadığını, yerine başkasını koyup koymadığını sorduğunda Esma ortaya bir ilaç kutusu çıkarır. Eylül'üm kolu yandığında nezaretteyken Ali Asaf'ın kızın koluna sürmek için getirdiği kremin kutusudur bu. Eylül bu kutuyu yıllarca çantasında taşımış; o gün Esma'yla tartışıp çöpe atmıştır. Ali Asaf kutuyu görünce kızın kendisini sevdiğinden emin olur.

Eylül günün sonunda ilaç kutusunu attığı çöpten almak için Esma'nın kafesine gelir. Çöpü karıştırırken Ali Asaf ona kutuyu verip yüzleşir. Bu sefer kutunun içinde bir yüzük vardır. Gece vakti tek taş bulamadığı için ona bu yüzüğü verir ve "Eylül; evlensene benimle" der. Eylül şaşkındır. O sırada telefonu çalar. Serdar onu hastaneden arayıp "Size söyleyeceğim önemli şeyler var. Babannenizin raporunu değiştiren kişi.." derken Eylül dönüp Ali Asaf'a bakar. Bölüm biter


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder