Blogger Freenom - Dot.tk tk Domain Bağlama 2017


Blogger freenom' yani dot.tk sitesinden alınan .tk veya diğer domain adresleri nasıl Blogger'a bağlanılır bu yazımda onu gösterdim. Anlatımım gerçekten çok basittir ve yeni başlayanlar için oldukça anlaşılırdır. Emrullah Ertaş bu konuda da sorun yaşamış bende onu kırmadım ve böyle bir yazı yazdım. Umarım sizler için de yararlı olur.





1. Dot.tk sitesine girin daha sonra istediğiniz domain adresini yazıp Uygunluğunu Kontrol Et Butonuna tıklayın.

2. Evet kullanılabilir yazısını gördükten sonra domaini seçin daha sonra sağ üstte bulunan öde butonuna tıklayın.



3.Dönem kısmından ücretsiz 12 Ay seçin ya da belli bir ücret ödeyerek süreyi uzatın daha sonra sağ altta bulunan Devam Et butonuna tıklayın.

4. Sosyal oturum kullan bölümünden herhangi bir sosyal ağ üzerinden giriş yapın.




5. Hakkınızda detaylı bilgi yazın ve altta bulunan şartlar ve koşulları okuduktan sonra kabul edin son olarak Komple Sipariş Butonuna tıklayın.


6. Siparişimiz onaylandı (:


7. Daha sonra https://my.freenom.com/clientarea.php?action=domains bu adrese tıklayın ve Manage Domain seçeneğine tıklayın.

8. Freenom DNS'yi yönet bölümüne gidin
 9. Sol altta bulunan More Records bölümünden 4 adet kutucuk oluşturun ve Type bölümünden 4'ünü de  A olarak ayarlayın. Sonrada Target yazan yere hemen alttaki gibi sırayla
216.239.32.21
216.239.34.21
216.239.36.21
216.239.38.21
bu adresleri yazın.


10. Şimdi Blogger'a geri döünün ve Ayarlar > Temel > Yayıncılık > + Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın seçeneğine tıklayın.


11. Aldığınız domain adresinin başına www koyarak yazın ve kaydet butonuna tıklayın. Hemen alttaki gibi hata verecektir. sırasıyla numaralandırdım sizde numaraların sırasına uyarak sırasıyla kopyalayın.


12. Freenom sitesine geri dönüyüruz >>>Tekrar More Records butonuna tıklayarak 2 adet kutucuk daha oluşturun ve Type kısmından CNAME olarak ayarlayın. Ve üstte numarandırdığım numaraların bura da nereye geleceği ile ilgili numaralandırma yaptım. Sizde numaralara göre kopyaladığınız yazıları sırasıyla yerlerine yerleştirin.

Son olarak Save Changes butonuna tıklayın ve kaydedin. 



13. Tekrar Blogger'a geri dönün ve tekrardan domain adresinizi başına www koyarak yazın daha sonra kaydet butonuna basın başarıyla kaydedilecektir. Daha sonra Sayfayı yenileyin ve sitenizi görüntüleyin başarıyla yönlendirilmiş olacaktır.
 Soru ve Görüşleriniz için Yorum kısmını kullanmayı unutmayın.

Bu yazı Emrullah Ertaş adlı Blogger kullanıcısı için paylaşılmıştır (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder