Vücudumuzu tanıyalım: Vaj*na hakkında doğru bilinen yanlışlar





 Vücudumuzu tanıyalım: Vaj*na hakkında doğru bilinen yanlışlar
Yapılan güncel bir araştırmaya göre, kadınların vaj*na hakkındaki bilgileri oldukça sınırlı.
Kadınlar için vibratör üreten Epi24 markasının gerçekleştirdiği çalışmada, 300 kadına; vaj*na anatomisi, sağlığı ve belli işlevleriyle ilgili sorular soruluyor. Sonuçlara göre kadınlar, vaj*na hakkında oldukça yanlış bilgilere sahipler.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kadınlar vaj*na hakkında oldukça yanlış bilgiye sahipler.
Vaj-na hakkında doğru bilinen yanlışlar
İlk olarak anatomiyi ele alırsak, katılımcıların %61’i vaj*nanın 3 ana bölümü olduğunu düşünüyor. Gerçekte vaj*na sadece tek bölümden oluşuyor. Aslında vulva, labya ve klit*ris gibi başka şeylerde olsa da bu bölümler vaj*nadan bağımsız olarak adlandırılıyorlar.
Katılımcıların %30’u ilginç bir şekilde org*zmın doğurganlığı artırdığını düşünüyor. (Ne yazık ki bu da doğru değil) Bu noktada org*zmın hala kadınlar için bir gizem konusu olduğunu söyleyebiliriz. Kadınların %47’sinin org*zmın adet öncesi sancılara iyi geldiğini bilmiyor.  
Yine sonuçlara göre, kadınların %47’si kıl dönmesi nedeniyle jinekoloğa gitmeleri gerektiğinin farkında değil. Aslında bu durum ciddi bir enfeksiyon riskini ortaya çıkarabilir. Dahası katılımcıların %75’i kadınlarda testis ağrısını bilmiyor.
Kaynak:
womenshealthmag.com
Devamı: http://www.uplifers.com/cinsellige-giris-vajina-hakkinda-dogru-bilinen-yanlislar/#ixzz4ma3JkD6L


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder