Malzeme : 3 yumurta
1 tane portakal
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı : Yumurta ile şekeri mikserle çırpın. İçine 1 portakal suyunu sıkın, kabuğunu da rendeleyip içine katın diğer malzemeleride karıştırıp güzel bir hamur yapın. Margarinle yağlanmış kalıba dökün. Altı üstü güzel kızarıncaya dek fırında 170 derecede pişirin.
Önceden hazırladığınız;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon (kabuğuyla birlikte)
Şurup ılıkken fırından çıkan tatlı ılıyınca üzerine gezdirin. Kavrulmuş çekilmiş fındıkla süsleyip dolapta biraz bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder