Malzeme : 250 gram köftelik kıyma
1 çay bardağı pirinç yada şehriye
3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 adet domates yada 1 kaşık salça
1 tane yeşil biber
1 çorba kaşığı un
2 litre et suyu
Maydanoz
Pul biber, karabiber ve tuz
Yapılışı : Kıymayı, tuz, karabiber ve kırmızı biberle iyice yoğurun. Köfte hamurundan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, ıslak avuç arasında yuvarlayın ve un serpiştirilmiş tepsiye atın.
Bir tencereye yağı koyup eritin. İnce doğranmış yeşil biberleri koyup kavurun. Sonra salçayı koyun ve sonra da unu koyup biraz kavurun. Daha sonra et suyunu ilave edip çırpma teliyle karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca tel şehriye ve köfteleri de içine atıp altını kısın. Şehriyeler yumuşayıp, çorbanın suyu kıvama gelince altını söndürün ve ince kıyılmış maydanozlarla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder