Malzeme : Hamur için
1 yumurta
1.5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
İç Harcı : 6 patates
2 soğan
150 gram kavurma
Tuz, karabiber, kırmızı biber, sıvıyağ
Yapılışı : Doğranmış soğanları tavada soteleyin. Kavurmayı ince ince doğrayıp ilave edin. Sonra haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri koyup biraz kavurun.
Önceden mayaladığınız hamuru bezelere ayırıp, teker teker açın. İç malzemesini yayıp kapatın ve yağlanmış tepsiye dizip fırında 170 derecede pişirin. Sapsarı pişnce çıkarıp dilimleyin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder