Malzeme : 1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Un ve tuz
Yapılışı : Yukardaki malzemelerle normal yumuşak bir hamur yoğurun. Diğer tarafta 2-3 tane patatesi soyup yıkayın, sonrada rendeleyin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave edip karıştırın.
Hamurdan bezeler yapıp oklava ile açın. 4 taraftan kenarları üstüne büküp bohça kapatır gibi ortaya kadar kapatın ve iç harcı koyup bir kez daha köşeleri ortaya kadar bükün zarf gibi bir şekil almıştır. Diğer bezeleri de böyle yaptıktan sonra yağsız teflon tavada altını üstünü güzelce pişirin ve piştikten sonrada iki yüzüne de tereyağı sürün, servis yapın. Mutlaka sıcak yemelisiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder