Malzeme : 3 su bardağı su
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1-2 tane kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
3 tane sivri biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı nar ekşisi veya limon suyu
10 tane yeşil soğan
ve tuz
Yapılışı : Mercimekleri yıkayıp suyla birlikte tencereye koyun, tuz atıp kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken mercimek ateşten alınır. İçine bulgur ilave edilir. Karıştırılır, demlenmeye bırakılır. Ayrı bir kapta sıvı yağ ile ince doğranmış kuru soğan kavrulur. Salça, kırmızı biber, kimyon, nar ekşisi ve ince doğranmış yeşil biber konup bulgurla mercimeğin üzerine dökülür. İnce doğranmış taze soğan ve maydanoz konup karıştırıldıktan sonra yoğurulur. Elde köfte şekli verilip, servis tabağına dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder