Malzeme : 500 gram un
su ve tuz
İçine : Kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
Tuz, karabiber ve pul biber
Yapılışı : Kıymaya soğanı rendeleyip maydanozu ince ince kıyın. Tuz, karabiber ve pul biber atın karıştırın.
Hamuru da yoğurup tezgahın üzerinde açın. Çok ince olmasın.Açtığınız yufkayı çay bardağının ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesin ortalarına iç koyup yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın.
Tencerede su kaynatıp, yaptığınız mantıları içine atıp haşlayın. mantılar suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir.Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp tabaklara koyun. Sonrada üzerine yağda kızdırılmış pul biber gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder