Malzemeler : 1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı süt
un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme amonyak
Yapılışı : Şekerle yumurta çırpılır, erimiş margarin ilave edilir. Kabartma tozu,amonyak,1 çay bardağı süt, kabartma tozu ve aldığı kadar un konulup hamur yoğurulur. 20 tane beze yapılır. İnce ince açılır( kaşık kalınlığında açılacak) Açılan yufkalar Hafif yağlanmış fırın tepsisine ikişer ikişer koyulur ve kızarana kadar pişirilir. (tepsi sadece ilk yufkalardan önce bir kez yağlanır)
Daha sonra tencerede 1 kg süt 3 kaşık un ve 1,5 su bardağı şeker telle çırpılarak güzel bir muhallebi pişirilir. Düz bir tepsiye yufkaları birer birer koyup aralarına muhallebi ve (kavrulmuş çekilmiş fındık) serpiştirilir.1 kat kızarmış yufka,1 kat muhallebi,1 kat kızarmış yufka 1 kat muhallebi....Böylece 20 yufka bitinceye kadar bu işlem devam eder en üste yine muhallebi ve fındık serpiştirilir ve pastamız buzdolabına yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder