Malzeme : 1 kg taze kabak
2 baş kuru soğan
1.5 çay bardağı yeşil mercimek
1.5 çay bardağı nohut
1.5 çorba kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 limon suyu
Yapılışı : Tencereye soğanları kare şeklinde doğrayıp sıvıyağla kavurun, salçayı koyup biraz daha kavurun ve küp küp doğranmış kabakları da koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte arada bir karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Sonra önceden haşladığınız nohut ve mercimeği üzerine döküp suyunu tuzunu ilave edin. 10 dakikada böyle piştikten sonra kuru nane, sarımsak ve limonu karıştırıp tencereye koyun bir kaç dakika sonra kıvama gelince söndürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder