Malzemeler: 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 çorba kaşığı pirinç
2 tane sivri biber
1 tane domates
1 küçük soğan
1 havuç
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Tuz, karabiber,pul biber,kurunane
Yapılışı : Mercimek ve pirinç yıkanır tencereye koyulur,üzerine ayıklanıp yıkanmış sebzeler iri iri kesilip katılır, 1 litre kadar su koyulup 3 çay kaşığı tuz ilave edilip ateşe koyulur. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Rondoya koyulup çekilir. Tencere sudan geçirilip tekrar ocağa koyulur. Kuruyunca içine margarin ve 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası koyulup kavrulur. 1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber ve 1 çorba kaşığı kurunane katılıp üzerine 1 litre kadar sıcak su ilave edilir kaynatılır kaynayan tencereye rondoda çektiğiniz sebzeli mercimeği boşaltın.bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu kontrol edip altını söndürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder