Malzeme : 3 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Nişasta, ceviz, margarin, şeker
Yapılışı : Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, su, kabartma tozu, tuz ve un katılarak yumuşacık bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yaklaşık 80 tane beze elde edilir. bunların herbiri tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına 1 çay kaşığı nişasta sürülüp üstüste konur. 10 tane olunca hepsi birden merdaneyle açılarak tepsi büyüklüğüne getirilir ve tepsiye döşenir. Bol miktarda ceviz serpilerek tekrar 10 tane yufka aynı şekilde açılır üstüne konur. Yine ceviz serpilir ve üstüne 10 yufka daha açılıp konulur. Bu böyle devam eder. Yufkalar iki tepsiliktir yarısını bir tepsiye diğer yarısını ikinci tepsiye döşeyip dilimleyin ve 1 er paket margarin eritip tepsilere gezdirerek dökün ve fırına sürün 170 derecede sapsarı pişirin ve çıkınca ılık tatlıya ılık şerbet dökün.
NOT : 6 bardak şeker, 6 bardak su ile kaynatacağınız şurup iki tepsiye yeterlidir. Yeşil fıstıkla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder