Malzeme: 1 kg brokoli
2 çorba kaşığı sıvıyağ
limon ve tuz
Yapılışı : Brokolileri dal dal ayırın, sap kısımlarınıda iri iri doğrayın. Bol suda yıkayın.Tencereye su koyup kaynatın ve tel süzgece koyduğunuz brokolileri bu süzgeçle birlikte kaynayan suyun buharına oturtup kapak kapatın. Ocağı kısıp, pişmesini bekleyin yumuşayınca çıkarıp servis tabağına alın tuz, limon ve sıvıyağ koyup hafif karıştırın.
Evde tel süzgeç bulunmayabilir. O zamanda brokolileri yıkayıp direk tencereye koyun ve 1 su bardağı su ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirip yağ limon ve tuzla karıştırıp servis yapın.
DİKKAT bol suda haşlanarak yapılan brokolinin hiçbir besin değeri kalmamakla beraber, lezzeti de olmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder