Malzeme : 2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı margarin yada sıvıyağ
3 çorba kaşığı şehriye
Yapılışı : pirinçleri suya ıslatıp beyazlaşana kadar bekletin. sonra bol su ile yıkayıp süzgece koyun.Tencereye yağları koyup eritin şehriyeyi ilave edip sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Pirinçleri ilave edip iyice kavurun ve sıcak suyu döküp 2,5 çay kaşığı tuz atın, karıştırın. Kapağını kapatıp ocağı da kısın suyunu çekinceye kadar pişirin. Ama suyunu tam çekmeden kapatırsanız daha iyi olur. Dibi yapışmaz, ısıtma payı kalmış olur. Pirinçler hafif ıslakken söndürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder