Güveç Nasıl Yapılır

Güveç yöreden yöreye, değişik tarifleri olan bir yemektir,Asılolan içine neler katıldığı değil, pişirildiği toprak tenceredir. İçine katılan malzemeler tamamen damak zevkiyle alakalıdır. Ben bu tarifi size, bizim evde sürekli yaptığımız şekilde anlatacağım. Çok lezzetli ve besleyici değeri de çok yüksek tavsiye ediyorum, mutlaka yapın,denemekte yarar var.

Malzemeler : 2-3 baş kuru soğan
                    4-5 tane yeşil biber
                    2 tane taze kabak
                    2 tane patates
                    2 tane patlıcan
                    2-3 tane domates
                    1 tutam taze fasulye
                   yarım demet maydanoz
                    4-5 diş sarımsak
                    yumurta büyüklüğünde kuyruk yağı
                    1-2 kg kemiksiz kuzu eti
                    1 çorba kaşığı tereyağı
                    bir kaç tane kemikli et (tencerenin dibine döşenecek)


Yapılışı : Sebzelerin tamamını ayıklayıp yıkadıktan sonra normal büyüklükte bir kabın içine doğrayıp tuz ve pul biberle karıştırın salata gibi iyice harmanlayın. Daha sonra toprak tencerenin dibine kemikli kuzu etlerini güzelce yerleştirin. Üzerine (iri doğranmış) kemiksiz etlerini ve ince doğranmış kuyruk yağını da koyduktan sonra önceden hazırlamış olduğunuz sebzeleri boşaltın ve 1 çay bardağı sıcak su ilave ettikten sonra tencereyi ocağa koyup ağır ateşte kapağını açmadan ve karıştırmadan pişirin. İndirmeye yakın sebzeleri kontrol edin yumuşamışsa yemeği şöyle bir karıştırıp bir ikim taşım daha pişirin ve altını söndürün 5 dakika dinlendirip tencerenin kapağını açın ve bir tepsiyi ters çevirerek tencereye kapatın ve ikisini birlikte çevirerek yemeği tepsiye boşaltın etler üste gelecek ve servisiniz kolay olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder