Yasak Elma 51.bölüm özet. Şahika'nın Yıldız'a büyük oyunu

Ender kaldığı zor durumdan kurtulmak için çabalar ama başaramaz. Evden kovulur. Sabri'yle konuşmaya çalışır ama adam hızlıca kaçar. Adamın arkasından evine gittiklerinde tüm evi toplayıp gittiğini görürler. Sabri'nin annesini alıkoymuş; adamı tehdit etmektedirler

Şahika Erim'i annesine karşı doldurmaya devam etmektedir. Zaten Sabri'nin söyledikleriyle yalancı durumuna düşen Ender'in imaı oğlunun gözünde yerin de altındadır. Hatta annesinin yüzüne karşı "Keşke Şahika benim annem olsaydı" der. Halit Şahika'ya gök taşı gibi yüzük alır.

Yiğit ise annesine karşı yumuşamaya başlamıştır. Sabri'ye ulaşamayan Ender; köşke de giremeyince sokak ortasında Erim'e seslenmeye başlar. Şahika'nın emriyle Yiğit; kapıya çıkıp Ender'i durdurmaya çalışır. Ender ona sarılıp "Oğlum çok özledim" diye ağlamaya başlar. Yiğit kadının olanları hatırladığını düşünmeye başlar.

Halit ilk yenilgisini alır. Girdiği ihaleyi çok minik bir fakla başkası alınca şirketten bilgi sızdığını düşünmeye başlar. Araştırmaya başlarlar. Avukat Metin'in aklında yöneticiliği bırakıp avukatlığa geçen Kaya vardır. Şahika bunu sezince abisine iş vereceği için onu Metin'in kıskandığını söyler

Zehra'nın kitabını kitapçılara dağıtırlar. İlk baskı yok satar. İkinci baskıya geçilir.
Ender Kaya'yı ziyaret eder. Caner'i işe aldığı için teşekkür edip Şahika konusunda uyarır. En son giderken Yiğit'le ilgilen Şahika'ya bırakma der ama nedenini söylemez.

Leyla ablası olduğunu iddia ettiği Ender ile karşılaşır. Kaya onu avukatlar davetine çağırır. Kızın elbisesi olmadığı için reddettiğini öğrenince bozuntuya vermez; Emir almış gibi yapıp ilk karşılaştıkları yerdeki elbiseyi alır. Beraber giderler ama Leyla orada gördüğü birinden yaka paça kaçar. Kaya'yı habersiz orada bırakır. Ev arkadaşı çalan telefonunu açıp Leyla'nın erkek arkadaşında kalacağını telefonunu evde unuttuğunu söyler. Kaya bozulur ve ertesi gün o da yanında sarışın bir kadınla Leyla'ya nispet yapar.

Şahika'nın Yıldız'ın bebeğinin dna sonuçlarını değiştireceğinden çok emin olan Ender ve Yıldız bir plan yapar. Yıldız zamanından önce sancısı tutmuş gibi yapar. Ender ve Caner hastaneye gelir. Onların kendisini takip ettiğini fark eden Şahika onları yanlış yönlendirip asıl onlar test sonucunu değiştirmeye çalışıyormuş gibi anlaşılmasını sağlar. Yıldız ve Ender'in iş birliği yaptığı ortaya çıkar. Tabi ki inkar ederler ama Halit inanmaz.

Asuman hanım doğum yaklaşınca yalıya gelir. Doğum olduğunda test sonuçları çıkar ve bebek Halit'in çocuğu çıkmaz. Yıldız sonuçları Şahika'nın değiştirdiğini iddia etse de bir daha yapıldığında da aynı sonuç çıkar. Aslında Şahika daha büyük bir oyun oynamış; bebeği değiştirmiştir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder