Mucize Doktor 4.bölüm özet. Ali insanlara güvenmekte zorlanıyor

Fox Tv de yayınlanmaya başlayan ve ilk bölümünden itibaren zirveden inmeyen hatta reyting rekoru kıran Mucize Doktor da Ali Vefa ilk şehir dışı görevine gidiyor. Ali geçen bölüm sonunda akşam evine gidip yemek yediği Nazlı'nın Adil hoca ile konuşmalarını duyar ve onunla hocası istediği için ilgilendiğini düşünür. Bütün gece yatmaz.

Ertesi sabah da Nazlı ile konuşmamaya çalışır. Muhsin isminde uzun süredir karaciğer bekleyen sevilen bir hastaya uygun organ bulunduğu haberi herkesi sevindirir. Nazlı ve Ali'yi helikopter ile oraya gönderirler. Karaciğer vücuttan alındığı için zamanı azalmıştır. Hemen geri dönüş için yola çıkacakları zaman hava koşulları yüzünden helikopter havalanamaz. Polis arabası ile geri dönüş yoluna çıkarlar. Yolda karaciğere müdahale etmeleri gerekir.

Diğer tarafta Muhsin beyin kan testinde alkol aldığı ortaya çıkar. Alkolik olmasını affettiğini belirtmek için kızı tarafından kutlama amaçlı verilen bir kadeh içki hastayı organ bağışı bekleyenler listesinin sonuna atması gerekir. Ferman Ali'nin hesaplama yeteneği ile sadece 1 kadeh içtiğini ispatlasa da hastane kurulu kurallar gereği Muhsin beye karaciğer naklini onaylamaz. Öleceğini bile bile adamı taburcu etmek zorunda kalmak başta Ferman olmak üzere herkesi çok üzer.

Beliz hastaneyi kurtarmak için babasının dostlarından bir yatırımcıyla görüşür. Adamın ameliyatını orada yapmak için harekete geçerler. Beliz herşeyin iyi gitmesi için Tanju beyin yapacağı ameliyata Ferman'ın da girmesini ister. Önce Ferman'ı sonra Tanju'yu ikna etmeye çalışır. Tanju istemem diye tutturunca Kıvılcım'dan yardım istemek zorunda kalır. Adamın ameliyatına giren Ferman gerçekten  Tanju'ya yardım edip olayı kurtarır.

Ferman Beliz'in isteğini yapmak için Tanju'nun ayağına gitmiş; alttan almıştır. Bunun karşılığında Muhsin beye karaciğerin nakli için Beliz'den desteğini ister ama kadın ona yardım için hiçbir şey yapmaz. Ferman buna bozulur. Beliz bir kez daha pozisyonlarının farklı olduğunu hatırlatınca bu sefer alınır. Eve geç gitmek için Nazlı'nın çağırdığı yere gider.

Nazlı epey bir uğraşıp Ali'nin ağzından neden kendisine küstüğünü öğrenir. Adil hoca ile bunu konuşur ve genç adamın daha önce hiç arkadaşı olmadığını öğrenir. Arkadaşları olduğunu düşünmesi için herkesi ikna edip bir cafeye toplar. Güneş Ali'yi kandırıp oraya getirir. Sürprizlerden hoşlanmasa da alışmaya başlar. Hatta Nazlı'yı bile affeder ama kızı kıskanan Açelya Ali'ye kimsenin onun için gelmediğini Nazlı çağırdığı hatta gelmeleri için yalvardığı için geldiklerini söyler. Ali kimseye bir şey söylemeden çıkıp gider.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder