Mucize Doktor 6.bölüm özet. Ali aşık olduğunu fark ediyor

Kıvılcım Tanju'ya Beliz ve Ferman'ın evleneceğini söyler. Başhekimlik için başka bir aday daha çıktığını düşünen Tanju Ferman ve ekibine ceza verip acil nöbetine gönderir. Bir düğün konvoyu kaza yapmış 23 yaralı hastaneye gelir. Doktor eksiği olacağı düşünüp Adil ve Tanju hocayı da çağırırlar. Herkes bir yaralıyı alıp tedaviye başlar.

Nazlı'dan hoşlanan Ali kızla jestleşmesi gerektiğini düşünüp olayı sıraya koymaları gerektiğini düşünür. Ferman sürekli herkesten duyduğu Beliz'le evlenme meselesinin kaynağını araştırmaya başlayınca Beliz durumu itiraf eder. Açelya Demir'i öper. Ali aşık olmanın tüm belirtilerini taşıdığını fark eder.

Demir'in aldığı hasta vücudunun çoğu yanmış bir genç kadındır. Duygu yoksunu Demir kızın kalbini kırınca düzeltmeye uğraşır. Tanju hoca bu zengin çocuğu asistana yüklenmeye devam eder. Açığını fark ettiğinde üzerine gider. Demir hem hatasını düzeltmek hem de kızın hayatının geri kalanında yaralı bir vücutla yaşamasını istemediği için başka bir hastaneye gizli bir bağış yapıp sentetik deri satın alır ve kıza naklini sağlar. Ama bu duyulduğunda daha çok azar işitir.

Nazlı'nın hastası olan erkek hasta kendisine geldiğinde ilk olarak karısının durumunu sorar. Nazlı ve Ali hastalara, bekleyenlere bakar ama kadını bulamaz. Nazlı kadının olay yerinde ve kayıp olduğunu anlar ve yanına aldığı Güneş ile ambulansa atlayıp oraya gider. Kadını bulurlar Nazlı hastanın beynine matkapla delik açar. Hemen hastaneye götürürler.

Ali sedyedeki Nazlı'nın hastasını görünce panikler ama bir şey söylemez. Hemen ameliyata alınması gerektiğini söyler. Adil hoca ile girdikleri ameliyat hastanın ölümüyle sonuçlanır. Ali Adil hocaya gidip Nazlı'nın soluk alma işlemiyle ilgili hata yaptığını söyler. Adil hoca Nazlı'ya bunu söyler ama kimseye söylememesini tembihler. Saklayacaklardır.

Ali acilde zor ve bilinmedik bir operasyonla damadın çok kötü dağılan bacağının kanamasını durdurur. Ferman çok kırık olan bacağı kesmeleri gerektiğini söyler. Başka bir çare ise Ali'nin önerdiği gibi bir metal yerleştirmektir. Bacak kısalacak ama kesilmeyecektir ancak bunun gelişebilecek riskleri vardır. Anne baba çocuklarının yaşaması için bacağının kesilmesini isterken adamın bunu kaldıramayacağını düşünen gelin istememektedir. Sonunda bacak kısalsa da bacağı kurtarmayı başarırlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder