Mucize Doktor 7.bölüm özet. Ali yine iki çocuğun yaşamını kurtarıyor

Nazlı'ya aşık olduğunu anlayan Ali hemen ertesi gün Adil hoca ile bu kendisi için yeni durumu konuşup tavsiye alır. Nazlı'yı gördüğünde hisleri depreştiğinde hıçkırık tutmaya başlar

Tanju bölümün istatistiğini düşüren geçen bölümdeki ölümle sonuçlanan ameliyatın nedenini peşine düşer. Nazlı'yı sıkıştırır. Adil hoca asistan kızdan durumu öğrenir ve araştırma emri verir. Bu zamanı uzun süren bir durumdur. Bu işin peşini bırakması için göz dağı verse de Tanju bu ölüm olayını aydınlatmada kararlıdır. Adil hoca Nazlı'nın tramvayı atlatması için psikoloğa gitmesinde ısrar eder.

Yatırımcı adayının teklifi az gelince Kıvılcım; Beliz'e parası olmayan bir çocuğu bedava ameliyat etmeyi; bunu reklam malzemesi olarak kullanmalarını teklif eder. Oldu bittiye getirip zaten çocuğu, annesini ve haberi yapacak gazeteciyi çoktan hastaneye getirmiştir. Beliz durumu kabullenir ama asıl tuzağı sonrasında fark eder. Çocuğun sağlık durumu asla ameliyat edilebilir değildir. Ortalamayı düşürmek ve Ferman'ı zor durumda bırakmak için kurulmuş bir tuzaktır.

Ferman başka doktorlardan da fikir alır ve çocuğun ameliyat edilemeyeceğine karar verir. Ali her zamanki gibi duruma karışır ve bir fikir üretir. Ferman bunun mükün olmayacağını söyleyip Ali'yi tersler ama sonrasında ameliyata karar verir. Demir ile daha önce örneği görülmemiş bir sistem uygularlar ve başarırlar.

Demir ise ceza nöbetinde rekora koşmaktadır. Ferman hocanın hastası çocukla ilgilenir ve yine parasıyla çocuğa oyuncak alır ama kendisinin aldığın saklamalarını ster. Demir ameliyatta çocuğu yaşatmak için ısrar edip kurtulmasını sağlar. Nöbet olayının o hastanede geleneksel olduğunu Selvi hemşireden öğrenir. Kimin rekorun sahibi olduğunu anlamaya çalışır. Adil hoca itiraf eder.

Açelya Demir'le öpücük hakkında konuşmak istediğinde kıza sadece teşekkür edince kız gücenir. Sonrasında hisleriyle ilgili yüzleştiğinde karşısına Nazlı'ya olan hisleri engel olarak çıkar. Bu kez Açelya yeni bir hamle yapıp Nazlı'ya olanları anlatır. Nazlı tabi Demir'in kendisine hislerini bilmez ve ikili için çok sevinip Demir'e "Enişte" diyerek genç adamın bütün ümitlerini yıkar.

Hastaneye ünlü bir tenör çocuk ve annesi gelir. Boğaz ağrısı şikayeti incelendiğinde daha karmaşık ve ameliyat edilmesi gereken acil bir durumla karşılaşırlar. Anneye bunu anlatmaları zor olur çünkü kadın oğlunun bir hafta sonra Berlin de çıkacağı konseri düşünmektedir. Anneye çocuğunun ses tellerinin zarar görebileceğini ve bir daha yüksek notalara çıkamayacağı söylendiğinde ise kesin bir şekilde oğlunun ameliyatına karşı çıkar.

Ali bu yalnız tenör çocuğu kendi yalnız çocukluğuna benzetir. Onunla arkadaş olmak, arkadaş bulmak için çabalar. Annesi Ali'nin bu çabasını anlamaz ve genç asistanı şikayet eder. Daha da kötüsü Ferman'ın ameliyat edeceği çocukla ilgili haber yapmayı bekleyen gazeteciyi görüp Ali'yle ilgili şeyler anlatır. Beliz bunu çözmek için Kıvılcım'dan ricada bulunmak zorunda kalır.

Tenör çocuk hastaneden kaçıp kendisini arabaya kilitler. Herkes açtırmaya uğraşır. Ali yaptığı etkili bir konuşma ile çocuğu dışarı çıkarır. Annesiyle konuşur ama kadını asıl ikna eden şey; Ferman'ın ameliyat ettiği çocuğun çaresiz fakir ama fedakar annesi olur. Kadın ağlarken çocuğunun pek çok şey yapamayacak olsa da yaşaması için dua etmektedir. Tenörlük için çocuğuna baskı yapan kadın ameliyata izin verir.

Tenör çocuğun ameliyatında neşteri; kendisine olan güvenini kazanmak isteyen Nazlı tutmaktadır. Ali de Ferman'la konuşup ameliyatta cerrah olarak katılmak için ısrar eder. Ferman ameliyatta gözlemci olarak iki genç asistanının başında durur. Ali'nin gözlemi ve fikri ile ameliyat başarı ile gerçekleşir. Çocuğun ses telleri hasar görmemiştir. Anne Ali'ye teşekkür edip özür diler.

Ali hastaneden çıkıp bir markete girip gazoz içecekken içeriye elinde silahı ile bir soyguncu girer.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder