Yasak Elma 54.bölüm özet. Halit Yıldız'dan bir şans daha istiyor

Yıldız'ın boşanmak istemesi Halit'i şaşırtır çünkü şimdiye kadar hep karılarından ayrılmak isteyen kendisi olmuştur. İlk defa birisi ondan ayrılmak istiyordur. Üstelik istekleri de gayet mantıklıdır. Şahika'ya ilk başta Yıldız'ın isteğini söylemez ama kadın odaya yerleştirdiği dinleme cihazından bunu duyar. Halit; avukatı Metin ile de bir protokol hazırlatıp Şahika'ya da boşanmadan bahseder.

Yıldız'ın avukatlığını Kaya üstlenmiştir. Bir an önce boşanmalarını böylece kız kardeşinin de Halit ile evlenmesini amaçlamaktadır ama Halit de Şahika da ona yüklenir. Hatta Halit eski geçmişlerini hatırlatıp Kaya'ya sert çıkış yapar.

Kaya avukatı olarak Yıldız'a artık Emir'in evinde kalamayacağını söyler. Nedeni iyi niyetli olan kimsenin aklına yatmasa da profesyonel olan adamı dinlerler ve istemese de Ender'i oldu bittiye getirip iki kardeşin evine yerleşirler. Bölümün en komik sahnelerinden biri Yıldız'ın bebeğinin düşen göbeğini şirket bahçesine gömerken yakalanması olur.

Şahika sürekli Halit'e Emir ve Yıldız ile ilgili şeyler söyleyip imalarda bulunur. Halit bundan etkilenir ve Sıtkı'ya Yıldız'ı takip ettirir. Şahika Emir'i de Yıldız ile görüşmesi gerektiğine inandırır. Yıldız Emir'e gece vakti gider. Bundan haberi olan Halit öfke ile eve gittiğinde kızları dahil pek çok kişiyi orada bulunca şaşırır. Şahika'nın planını fark eden Caner; hamleyi boşa çıkartmıştır. 

Akın hala Halit ile tanışma ümidindedir ama tanışamaz. Yalıdan ve görkeminden etkilenir. Zehra'nın menajerliğini almak için televizyonda programa çıkarabileceğini söyler. Zehra çok sevinir. Akın yanında birileriyle gelmesini söyleyince etrafındaki kişilere söyler ama kimse onunla gelmez. Bu sefer mecburen Yıldız'dan programa kendisi ile gelmesini ister.

Yıldız ve Zehra'nın gittikleri program ikinci sınıf bir kanal de halaylı çiğ köfteli bir programdır. Ama muhteşem ikili hemen uyum sağlar. Halay çekme ve kitabın tanıtımı derken Halit'in olaydan haberi olur. Rezillik olduğunu düşündüğü programdan ikiliyi alıp şirkete getirtir ve sağlam bir fırça çeker.

Yalnız Zehra sanılanın aksine rezil olmasını sosyal medyada trend olması ile birleştirmeyi başarır. Herkes onlardan bahsedip çağırmaya başlar ve kitabının ikinci baskısı da yok satar. O gece Enderlerde toplanırlar. Ender diğer oğlunun da gelmesini ister. Çok iyi zaman geçirirler. Asıl konu ikilinin halaylı programı olur

Kaya Leyla zannettiği Ayşe'ye sürpriz yapıp olmayan İzmir'de ki babaannesine götürecekken genç kadın bir yalan daha atarak durumu bertaraf eder. Kaya'nın sıkıldığı bir günü beraber dışarıda gezerek sonlandırırlar. Kaya Leyla'nın elini tutar ama kız ailevi meselelerinin olduğunu söyleyerek uzak durur. Leyla kendisine karşı çok iyi davranan Kaya'ya gerçekleri söylemeye karar verir.

Ender Leyla'ya ısınamamıştır. Bahsettiği kişi mi değil mi diye anlamak için ailevi sorular sorar. Leyla dersini iyi çalışmıştır, biraz da şansın yardımıyla üstesinden gelir.

Leyla'nın eski kocası Hilmi İzmir de yaşamaktadır. Leyla'nın partide gördüğü Hilmi'nin arkadaşı hemen Leyla'yı gördüğünü haber verir. Hilmi hemen İstanbul'a gelir. Bölüm sonunda Kaya bir müşteri ile görüşeceğini söyleyip not tutması için Leyla'yı da çağırır. Leyla geldiğinde kaçtığı eski kocası patronuna dönüp "Karım Ayşe ile zaten tanışmışsınız. Yoksa Leyla mı demeliyim?" der.

Halit çocukları sürekli yeni doğan kardeşlerini görmeye gittikçe koskoca köşkte yalnız kalır ve bundan hoşnutsuz olur. Bu yalnızlık hissi onda hoşnutsuzluk yaratır. Şahika sürekli Halit'e Yıldız'dan boşanıp bebeği de almasını ve bebeğe annelik yapmaya hazır olduğunu söyleyip durur

Yiğit Lila'nın matematik projesine yardım eder. Kız buna teşekkür etmek ve genç adamın bekar evine gider. Yiğit'i gerçek duygularını söylemesi için zorlar. Yiğit kızı sürekli düşündüğünü ama yaşam şartlarını da göz önünde bulundurmasını söyler. Karşılıklı konuşma sonunda ikili kendilerini öpüşürken bulur.

Köşkte genç yeni aşıkların ilişkiye devam ettiğini fark eden Şahika; babasını bulacağını söyleyerek Yiğit'i Lila ile ilgili planına dahil olmak zorunda bırakır. Yiğit; Lila'ya "Gizli saklı bir ilişki yaşamak istemiyorum. Evlenelim" diyerek kaos vaad eden bir sona doğru adım atar.

Ender ise gittiği bir galeri açılışında Şahika ile atışıştıktan sonra bir erkeğin sesini; rakibinin telefonunda duyduğu sese benzetir. Adamla tanışır; hatta daha sonrasında kahve içerler. Adamın Şahika'yı tanıyıp tanımadığı, Halit'le derdini anlamaya çalışır. Henüz sonuçtan tam emin olamasa da ümitlenmeye başlamıştır.

Halit'in malları gümrüğe takılmış çok zarar etmiştir. Küçülmeye gitmeye karar verir. İşçi çıkaracağı söylentileri Şahika ve patronu tarafından kasten yayılır. Şahika Halit'e sürekli Argun tekstili satmasını telkin etmeye başlar. Ender şirkete gelip alacağını isteyince de ondan kurtulmak için şirketi sermaye arttırımına sokmasını söyler. Kaynak olarak yine Argun tekstili satmasından doğacak parayı gösterir.

Bölüm sonunda boşanma evraklarını imzalamak için köşke gelen Yıldız'a Halit tüm yüzsüzlüğüyle "Yeniden deneyelim" der. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder