Çukur Dizisi 72.bölüm özet. Yamaç Çukur'u saldırı için hazırlıyor

Cumali'nin yerini öğrenen Akın polisi çağırır. Akın; Remzi ile beraber çatının kapısını kapatıp amcasının kaçmasını engeller ama Cumali başka bir eve girip camdan atlayıp kaçar. Polisler peşine düşünce Damla onu kurtarır. Damla kocasından pavyona gitmesinin hesabını sorar.

Vartolu ceza evinde ölen çocuk Emre'nin ailesi ile görüşür. Kadın geçmişte İdris ve Sultan bizi korudu. "Koçovalılar bizi korur. Biz de onları koruruz. İçin rahat olsun Koçovalı. Oğlum borcunu bilmiş" der. Vartolu ceza evinde atölyede çalışan kişilerin paralarına el koyanın Ziya ve müdür olduğunu duyar. Atölyeye girer ve gündelik paranın bazılarına verilmediğini görüp gardiyanı döver. Sonra da tabi ki onu döverler. Ancak o çoktan Medet aracılığıyla aldığı parayı Çukur daki ölen çocuğun ailesine yollamıştır.

Aliço evde abisini bulur ama kilitlidir. Onunla konuşur.

Yamaç'ın gelmesiyle Akın hariç herkesin içini umut kaplar. Cumali'nin "Öküz öldü. Ortaklık bozuldu" lafını eden Çizgili Kenan'a yaptıklarını hatırlarsınız; Çukur'a onun oğlu gelir. Babasının bağırsakları yırtılmıştır. Yamaç konuyu öğrenir. Çocuk Yamaç'tan Cumali'yi bulmasını isteyip süre verir. Yamaç Cumali'ye gidip olanları anlatır ve aynen devam etmesini ister

Akın Yamaç'ın yaşadığını Azer'e söylemek ister ama Azer yoktur. Akın ortaklarından birisini harekete geçirmek ister ve Efsun'u arar. Kadın aslında Yamaç'a inanmak üzeredir. Babaannesi bunu fark edince hemen hamle yapar ve sanki Yamaç düzenlemiş gibi torununun üzerine Çukur işaretli insanlar gönderip ateş ettirir. Efsun Yamaç'a karşı öfkelenir.

Yamaç Çizgili Kenan'ın oğlunun işini öğrenmek için Şenol'a gider. Adamın Karadeniz de gemileri gerçekten batmıştır. Yamaç olanları öğrenir ve mekana baskın yapıp çocuğu uzaklaştırıp işine el koyar. Mekanı Şenol'a bırakıp yarı yarıya ortak olmalarını teklif eder. Anlaşırlar.

Ceza evinden çıkmak üzere olan Selim ve ahalisi avukatla konuşur. Mahkeme gününe kadar herhangi bir şeye bulaşmamalarını tembihler. Ceza evi müdürü Selim'e yine Cumali abisini sorar. Sonra da hücrede arama yapıp bıçak türü aletler bulur.

Meliha ceza evinde görüşe Emmi'yi görmeye gider. Kadının hastalığı nüksetmiştir. İdris'in ölümünden sonra sadece onun bildiği bir şeyi Emmi'nin kulağına söyler ve Yamaç'ın bilmesi gerektiğini söyler. Yaşlı adam şoke olur

Sultan anne Akın'a Yamaç geldiği için koltuğu ve emaneti bırakmasını söyler. Akın kahveye gider. Yamaç herkesi kahveye toplar ve yeni düzeni anlatır. Artık Çukur'u savunmayacak; düşmanların gelmesiyle uğraşmayacak; direkt honlara saldıracaklardır. Herkes ona destek verirken Akın ona ters konuşup soru sorar. Yamaç Akın'la konuşur ama Akın Yamaç'ın açığını bulmuştur.

Efsun Yamaç'ın yaşadığını Azer'e söylediğinde adam memnun olur. Çünkü Yamaç'ı kendisi öldürmeyi istemektedir. Yamaç'ı arayıp teke tek karşılaşmalarını önerir. Yamaç sevinçle kabul eder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder