Kuzey Yıldızı İlk Aşk 6.bölüm özet. Kuzey de Yıldız'a karşı kayıtsız kalamıyor

Ruhi'nin silahının önüne atlayarak kendisini siper eden Yıldız'a bir şey olmaz. Çünkü Ruhi kuru sıkı silah kullanmıştır. Kuzey ise Yıldız'ın önüne atlamasına şaşırmıştır. İkisi de eve döndüğünde geceyi fırtınada beraber geçirdikleri için ailelerinden biraz tepki görürler.

Sefer reis bacısına silah çeken Ruhi'yi yakalayıp ceza verirken Kuzey de uğrayıp eşlik eder. Yıldız bunu duyunca Kuzey'e işine karıştığı için kızar. Poyraz ve Kamer düğünleri için davetiye bastırır. Kamer'in babası Yaşar davetiyeyi yırtıp atar. İki tarafta kahvedekileri gitme gitmemeyle ilgili tehdit eder.

Ömer köfte yoğurmada Feride'ye yardım edince diğer kızlar onu örnek olarak gösterince iki Kadıoğlu dayanamayıp Ömer'in başkasıyla nişanlı olduğunu söyler. Emine ve Gökçe bunun hesabını Ömer'e sorup nişanı atması için üç gün süre verir. Ömer ailesinin yanına gitmek için izin ister

Babası Kuzey'e tefeciye olan borcu için çek gönderir. Kuzey teşekkür etmek için eve gittiğinde adam elini öptürmez. Kuzey; babasının çekini Sadullah'a verip senedini alır. Babasının Sadullah'tan ismi Kuzey Yıldızı olan bir gemi yapmasını istediğini öğrenir. Sadullah ona bu gemiyi yapması karşılığında ortaklık teklif eder.

Kuzey dövdüğü Çetin'i hastanede ziyaret eder. Karşılıklı restleşirler. Çetin'in şikayeti üzerine Kuzey'i tutuklarlar. Kuzey Feride'yi aradığında yanında olan Yıldız da bunu duyar. Feride babasıyla görüştükten sonra Çetin ile konuşur ama bir sonuç alamaz. Yıldız da Kuzey'i görmeye gider.

Kızlarının emniyetini üzerinde alan Yıldız; yaylada sıkı yönetim ilan eder. Çetin; Feride'ye kuryeyle Ömer'in başka biriyle nişan resimleri ve Ömer'le ilgili bilgilerini gönderir. Feride çok üzülüp Çetin'e gider. Babasına karşı olan ifadesini geri çekmesi karşılığında adamın yemek teklifini kabul eder. Buluştuklarında onları Ömer görür. İki sevgili bakışır; Ömer gider.

Kuzey anne babasının evine gidip gençken yaptığı "Kuzey Yıldızı" isimli gemi maketini alıp evine gider. Kuzey kızlarına maketi gösterip babası için yaptığı ilk gemi olduğunu ama şimdi yenisini daha iyisini yapacağını ve bu sayede babasıyla barışacağını anlatır. Bunları konuşulurken meraklı Nahide onu dinler ve her şeyi yarım yamalak  duyup her şeyi Yıldız'a yorup kıza yetiştirir

Gökçe'yi annesiyle telefonda konuşurken gören Emine; kardeşine küser. Babasına ispiyonlar. Kuzey sinirlenir ama asıl sinirlendiği Gökçe'nin annesi Şule'nin yolladığı 50bin lirayı almasıdır. Kuzey ile Feride Şule hakkında konuşurken onları duyan Yıldız; adamın karısını hala sevdiğini zanneder. Çok fena yıkılır ve hırsıyla hareket edip evlenmeye karar verip görücü sezonunu açar.

Yıldız arkadaşı Fadime ile barıştıktan sonra görücü olması için doktora gider. Doktorun geldiğini ve niyetini anlayan Kuzey sinir olur. Yıldız'a gidip mutluluklar diler ama eve döndüğünde annesini arayıp onun bulduğu Gülay'la ve annelerle görüşmeye gider. Yıldız onlara mutluluklar diler. İkili kavga edince kız ve annesi kalkıp gider.

Hemşire kız Ayfer; Pembe'yle aşk mektubu yollar. Kuzey kabul etmediği gibi ablasına doktorun ondan hoşlandığını söyleyip; doktora yönlendirir.

Kuzey de Yıldız'a karşı kayıtsız kalamamaya başlamıştır. Gökçe atmden para çekerken kardeşleri görür. Anne babasının barışacağını düşünen Gökçe'ye kardeşleri babalarının Yıldız'a aşık olduğunu; ikilinin birbirine aşık olduğunu söyler. Gökçe soluğu Yıldız'a gidip ağzına geleni söyler. Yıldız küsüp giderken olanları öğrenen Kuzey önce kızına bağırıp sonra giden; kadının yoluna çıkıp onu geri döndürmeye çalışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder