Çukur Dizisi 71.bölüm özet. Yamaç Çukur'a dönüyor

Cumali evine geldiğinde bir kez daha kapının dışına bırakılmış kardeşini bulur. Hemen babasının eski arkadaşı alkolik bir adama götürüp yarasına baktırır. Yamaç'ı o arabadan kurtaran ve Cumali'ye kadar götüren kişiyi göremeyiz. Yamaç kendisine gelince Cumali olanları anlatır

Timsah ve Azer; Efsun'a Yamaç'ın öldüğünü söylerler. Damla belli etmemeye çalışsa da kötü olur. Babaannesi torununun Yamaç'ın suçsuz olduğunu düşünmesine kızar.

Akın'ın da olur demesiyle cezaevindekiler fena bir dayak atarlar. Akın meğerse avukata onları içeriden çıkarmayacaksın dediği için hala içeridelermiş ama baristik raporu çıkmış ve mahkemeye sunulacakmış. Önlerindeki haftaya mahkeme olacağını ve çıkacaklarını söyler. Akın da o zamana kadar sağ kalırlarsa çıkabilirler ancak der.

Salih'i de hücreden çıkarırlar. Medet'e 40 tepsi börek siparişi  verdirtir. Vartolu her yere dağıttırır; bir tek onun koğuşuna vermezler. Salih'i gariban koğuşuna koyarlar. Orada bir çocuk; zaten sultan anneye de haber uçuran kendisidir; yardımcı olmaya çalışır ama çocuk ölür. İdris Koçovalı'yı öldürdüğünü söyleyen Ziya; adamlarını Vartolu'ya gönderir. Vartolu ve Ziya'nın adamları arasında sürekli mücadele olur.

Damla'ya pavyonda çalışan kızlar Cumali'yi gördüklerini söyler. Ayşe bu konuşmayı duyup Akın'a anlatır. Akın o pavyona gidip kızlarla konuşur. Cumali yine o pavyona gidip köstebeği olan adamdan birini daha bulmasını ister. Emmi doktora birşeyleri unutmaya başladığını söyler.

Aliço 7 yıl önce operasyonda yaşadıklarını düşünür. Aliço ile ilgilenen adam dolaşmanın serbest olduğunu söyleyip yeni bir sistem dener. Aliço bir yolunu bulup Yamaç'a telefon edip mesaj bırakır

Yamaç cezaevine gidip herkesi görür. Ardından Selim abisi ile görüşür. Selim Çukur'a gitmesini söyler. Ardından Vartolu'ya gidip konuşup akıl sorar. Salih kendi hikayesini anlatıp savunma yapmaktan vazgeçip saldırmasını "Vartolu" olmasını söyler.

Yamaç Çukur'a dönmek için gider ama giremezken Eylül onu bulur ve bir parka götürüp olmayan müzikte dans ettirir. Akşam Yamaç telefonuna gelen mesajı dinler ve Aliço'nun yaşadığını öğrenip çok ama çok sevinir.

Ertesi gün Akın; Yamaç'ı Çukur da pazarda tezgahın başında görür. Etrafta hep beklediğimiz slogan atılmaya başlar "Çukur evimiz; Yamaç babamız"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder