Kuzey Yıldızı İlk Aşk 5.bölüm özet. Yıldız ve Kuzey fırtınaya yakalanıyor

Kuzey gitmekte olan Yıldız'dan gitmemesini isteyince kız biraz umutlanır ama arkadaş kalmalarını isteyince yine kızar. Kuzey Yıldız'ın gittiğini zannederek eve döner. Kızların arazisinde köfte satmalarına karşılık kızlara evini temizletir. Kızlar bu sırada Yıldız'ın edebiyat mezunu olduğunu, gitar çalmak için ders aldığını ve sesinin güzel olduğunu öğrenir.

Yasar Kadıoğlu büyük oğlu ve gelinini affetmemektedir. Sefer ile Kuzey'in eskiden iyi arkadaş olduklarını öğreniriz. Kuzey başındaki tefeci problemini ona anlatır.

Kötü adamımız Feride'yi takip edip Ömer'i araştırır. İsmini ve soyismini öğrenir. Kızla çocuğun önüne çıkar. Kuzey o an öfkelenip adamı döver. Komalık olur. Kuzey'in adamı öldürmesine Yıldız engel olur. Yıldız Feride'ye ateş etmeyi öğretir.

Ömer meğerse güneydoğu Anadolulu büyük bir aşiretin çocuğuymuş. Ağa çocuğu olan Ömer silah kullanmayı da çok iyi bilmekteymiş. Diğer bacanaklarına nişanlı olduğunu ve üzülmemesi için Feride'ye bunların hiç birini söylememesini ister.

Tefeci olan adam Kuzey'i arayıp çağırır. Babası Şeref de oradadır. Babası parayı vermeyi kabul etmez. Oğlu olduğunu da inkar eder. Tefeci Kuzey'e parayı vermesi için 3 ay süre verir.

Pembe'ye görücü geleceğini öğrenen annesi hemen haber verir. Pembe hemen Kuzey'in küçük kızlarını alıp kendisine bakım yaptırır. O akşam Emin'in doğum günü partisi varmış Kızlarla oaraya gider ama Kuzey'e yakalanırlar. Ertesi gün istemeye garip ve şuh bir kıyafetle gidince hem anne babası hemde görücüler şaşırır.

Fadime konuşup barışmak için gittiği Yıldız'ın evinde Ruhi'nin Yıldız'a aşık olduğunu duyup üzülür. Üstelik bu üzüntüyü derhal benim sevdiğim adamla gizli gizli görüşüyormuşsun diye kafasında değiştirir. Yıldız ne derse desin dinlemez.

Sefer reis kendisine izin verince onun yerine Yıldız teknenin başına geçer. Hava şartları bozunca bir sakin limana demirlerler. Oradaki evde Yıldız Kuzey'in ısınmasına ve sabahlamasına izin verir.

Fadime fırtınadan sonra  Ruhi'ye gidip Kuzey ve Yıldız'la ilgili yalan yanlış doldurur. Güya beraber kalmışlar; güya Yıldız da Kuzey de beraberlermiş gibi konuşunca Ruhi limana gider. Tekneden inen Yıldız ve Kuzey'in karşısına çıkar. Kuzey'e silah çeker. Yıldız sevdiği adamın önüne atlayınca Kuzey de Yıldız da şaşkın kalakalır. Herkes de şaşkındır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder