Trilece nasıl yapılır trilece lezzetli nasıl yapılır trilece tarifi trilece videolu tarifi....
Balkanlara özgü lezzetler arasından Arnavutların daha çok yaptığı trileçe tatlısının yapılışı:
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Ayrılan yumurta aklarını toz şeker ile 5 dakika çırpın.
- Yumurta sarılarını ilave edip 3 dakika daha çırpın.
- Un, vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Mikser düşük devirdeyken kısa bir süre karıştırın.
- Hamuru sözdürmeden bir mutfak spatulası ile harcı iyice karıştırın.
- Hazır olan harcı yağlanmış cam bir fırın tepsisine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
- Süt ve kremayı bir tencerede ısıtın.
- Isıtılan süt ve kremayı pişen kekin üzerine dökün.
- Tatlının üzerini karamel sos ile kaplayın.
- Arnavut tatlısı trileçeniz servise hazır.
Trileçe nasıl yapılır?
Son derece lezzetli bir Balkan tatlısı olan trileçe yapmak için gerekli malzemeler:
- 10 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 lt süt
- 400 gr krema
- 300 gr karamel sosu
- 10 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 lt süt
- 400 gr krema
- 300 gr karamel sosu
Balkanlara özgü lezzetler arasından Arnavutların daha çok yaptığı trileçe tatlısının yapılışı:
- Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Ayrılan yumurta aklarını toz şeker ile 5 dakika çırpın.
- Yumurta sarılarını ilave edip 3 dakika daha çırpın.
- Un, vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Mikser düşük devirdeyken kısa bir süre karıştırın.
- Hamuru sözdürmeden bir mutfak spatulası ile harcı iyice karıştırın.
- Hazır olan harcı yağlanmış cam bir fırın tepsisine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
- Süt ve kremayı bir tencerede ısıtın.
- Isıtılan süt ve kremayı pişen kekin üzerine dökün.
- Tatlının üzerini karamel sos ile kaplayın.
- Arnavut tatlısı trileçeniz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder